Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az, hogy túlstimulálódok az...

Az, hogy túlstimulálódok az autizmusra utal vagy inkább introverzióra?

Figyelt kérdés

Tehát tegyük fel vezetés közben az utasok többször beszélnek hozzám amire figyelnem kell, de ugyanakkor az útra is figyelnek kell, meg a váltásra, fékezésre, lámpákra, gyalogosokra, sávváltásra, többi autóra stb. Ilyenkor nagyon hamar túlterhelődök is ideges, stresszes leszek, kifáradok, elkezd fájni a fejem és érezni kezdem, hogy erősen ver a szívem.

Vagy amikor irodában dolgozom és egymás után több más személy jön be és kezd el mondani valamit, mind eltérő beszédstílussal, gondolkodásmóddal, személyiséggel. Ilyenkor túlstimulálódom és kimerülök, kellemetlen a szituáció nagyon.

Ennyi alapján ez autizmus vagy inkább introverzió?

júl. 23. 12:10
 1/2 anonim ***** válasza:

Én szerintem inkább introverzió.

De ha ennyire bizonytalan vagy a személyiségeddel,tulajdonságaiddal szemben akkor menj el egy hozzá értő szakemberhez ,aki autizmusra specializálódott vagy legalább is megtudja mondani ,hogy az vagy e vagy nem.

Egyébbként az autizmus nem egy tüneten múlik.

Hanem tünetek,tulajdonságok összeségén.

Az összképet figyeld egy konkrét dolgot.

Én ezt tudom tanácsolni.

júl. 23. 15:11
 2/2 anonim ***** válasza:
Nem csak az autisták stimulálódhatnak túl, hanem pl. az ADHD-sok is. Meg egyébként a neurotipikusok is.
nov. 23. 16:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!