Annyira rosszul érzem magam, mint még soha életemben. Hogy lábaljak ki? Szerencsejáték.
12 éve szerencsejáték gondjaim vannak.
Relatív nagyobb pénzben játszok, mivel a havi megtakarításom felét, néha egészét felteszem rulettre. Voltak kisebb nagyobb kihagyások.
Általában 100-300 ezer ft között tudok félretenni.
Volt egy 2 éves kihagyásom, de valamiért azt éreztem, most játszani szeretnék.
Ez május elején volt, és ekkor nyertem 50 ezer ft-ból fél óra alatt 1 milliót.
Rá 2 napra ismét.
Ez rengeteg pénz nekem, és nagyon jól jött. Azt éreztem, nem is akarok többé játszani, ez elég nekem és rendben leszek lelkileg hosszú ideig.
Majd pár hét után találtam egy online játékot, ahol néha szorzókat is dobál, így lehet extra nagyokat is nyerni.
A 10-12 éves múltam alatt sosem volt ilyen, de minden nap játszottam az elmúlt 5-6 hétben és minden nap nyertem is.
Összesen 11 milliót szedtem össze, nagyon taktikusan, kevés téttel játszva.
Egyszerűen bármit csináltam, az jött, amin a tétem volt. Már attól rettegtem, hogy ekkora szerencse nem járhat csak úgy, a ying-yang szerint sem, féltem, hogy valamit ad az élet, és valami nagyon fontosat elvesz. Szeretteim halála, vagy hasonlóak jártak a fejemben folyamat.
Elkezdtem élvezni a pénzt, voltam 4x nyaralni (onnan is tudtam játszani), és elköltöttem 2 milliót tárgyakra.
Maradt 8m kp, és nagyon nyugodt voltam anyagilag. Most kezdek egy egyetemet, és úgy voltam vele, hogy ezzel megleszek a következő 3-4 évben.
Majd valami történt, elkezdtem bukni 5 nappal ezelőtt és nem bírtam kiszállni. 100 ezrével töltöttem fel a pénzt, és elmentem egészen -3,5M ig.
4-5 órán át próbálkoztam, de semmi siker nem volt.
Ekkor vettem észre, hogy ez rengeteg pénz, és sosem fog visszajönni, letiltom magam inkább, maradt 5,5M, az sem rossz.
Majd egy nap múlva mégis elkezdtem játszani, és nyertem 100-ból 500 ezret. Ekkora elhittem, hogy visszanyerem, és rá 1 napra beléptem újra.
A balszerencse folytatódott, újabb -1,5M és a kifizetésem is visszavontam, az -500 ezer emellé.
Ma újra játszottam, -2M.
2M maradt, kevesebb, mint egy hét alatt elment 7M.
A 2M is soknak számít nekem nagyon, de annyira elkeserít, hogy 7M elment. Direkt nem vettem drága holmikat, autót, semmit, hogy nyugodtan tudjak élni, és mégis ez lett a vége.
Sajnálom a pénzt pszichológusra, mert voltam már többször, és semmit nem segítenek. Gyógyszert nem akarok szedni, sportolok, próbálom lekötni magam, de 0-24 az jár a fejemben, hogy -7M és egy gyökér vagyok.
Közben összeszámoltam mindent, és így is közel 5M a profit még mindig május óta, csak ebből 3 elment tárgyakra, nyaralásra, stb.
Olyan pénzeket forgattam, hogy nem tudom már értékelni, amit a munkám után kapok (3.000/óra, amit keresek).
Teljesen kifordultam magamból, az alvásom felborult, hajnalig, reggelig fent vagyok, néha 2-3 órát, néha 12-t alszok, nincs étvágyam, szomorú vagyok végtelenül, semmi nem motivál.
Összevesztem a barátaimmal, párommal, nagyon negatív lettem és ingerült.
Azon kívül, hogy teljesen megszüntetem a játékot mindenhol, és a lehető leghosszabb időre kitiltom magam mindenhonnan, mit tudok tenni még, hogy jobban érezzem magam és legyen motivációm?
Egyik felem azt mondja, hogy játszani kell, csak higgadtan, mert eddig is jött, és lehet ezen javítani, a másik felem pedig azt mondja, ha le is tiltom magam, annyira féltem a mostani pénzem, hogy programozni se akarnék, se ismerkedni, barátokkal elmenni, mert fogyni fog a maradék pénz.
Nekem a kollégám ilyen. A 3 emeletes családi házát játszotta és itta el, és csődbe ment 3 házassága is. Én is toltam néha a szerencsejátékot, egyszer, a legnagyobb tét 100 000 Ft, volt tippmixen (amivel jött 112 000), de be kellett látnom, hogy a szerencse forgandó és nem lehet rá számítani. Az volt a forduló nálam, mikor 6 db nyeretlen kaparóst kellett visszaküldeni, vettem 10-et, abból 9 bukta és 1 db ezres. Akkor mondtam azt, hogy a Szerencsejáték ZRt. bekaphatja, én nem gazdagítom őket. A 38 évem alatt mínuszban vagyok kb. 40-50 ezerrel talán.
Egyébként nem a pénz miatt játszottam soha, hanem mert unatkoztam. De úgy vagyok vele, hogy keresek más elfoglaltságot, ami leköt. Meg tudod mikor játszottam volna, ha lenne párom vagy családom... Soha. Zsolti
Személy szerint sosem vonzott a rulett meg ilyen félkarú rablós vagy tipikus pörgetős játékok online. Másfelől viszont tinédzser korom óta pókereztem, sokat is nyertem ilyen koleszos összeüllős meccseken, de nem érdekelt különösebben, hogy "ebből éljek meg". Aztán egyetem alatt is eljártunk néha kaszinókba a szórakozás kedvéért. Sose tartottam magam szerencsejáték függőnek míg ki nem próbáltam az online pókert. Na ott 100€ val kezdtem 2€ asztaloknál. Hát mondanom sem kell mindent úgy csináltam ahogy előben, de valami sántított. Több napon keresztül, volt hogy 5 órákon át is nyomtam és sikerült 50€ vesztenem. Szóval akkor kiszáltam a maradékkal és egyszerűen azt mondtam ez nem megy. Majd ez után jött a tőzsdézés az életemben, na ott gondoltam majd egy jópár év tapasztalattal biztos fog menni a dolog. És azt kell, hogy mondjam ott jöttem rá csak igazán arra, hogy az ember mikor kerül bele egy spirálba, amit ha nem ismer fel akkor nagyon könnyen úszik a pénze.
2 év leforgása alatt bármennyire is próbáltam kiokoskodni a dolgokat egyszerűen be kellett lássam, hogy 80% ban azon múlt mindíg a nyerésem és a vesztésem, hogy mennyire voltam ingerült érzelmi állapotban. Amikor minden klappolt az életemben és úgy voltam az egész tőzsdével és pókerrel is, hogy tiszta fejjel oda tudok hozzá ülni, akkor tudtam nyerni, de már bennem volt egy ilyen fék érzet a nyerésnél is, hogy "elég, fogd a pénzt és távozz".
Ez mellett a mai napig hetente 1-2 alkalommal tőzdézem munka melett, haverokkal összejárok 2-3 havonta pókerezni és már nagyon bennem van az, hogy ha nyerek akkor le kell álnom és ez sokszor nehezebb megálni egy nyerő széria után, mint azt, hogy ne veszítsek többet annál, mint amennyit meghatároztam fejben.
Azóta online pókerben sikerült vissza nyernem azt az 50€ összeget, de annál többet még vért izzadva sem tudtam. A tőzsdén meg körülbelül 3 évembe telt vissza szedni azt amit 2 év alatt elbuktam. Össz vissz 5 év alatt mondhatom, hogy nem lettem gazdagabb csak tapasztalatan. Egyrészből napi szinten ezt csinálni én nem tudom, legyél bármennyire jó az érzelmi inteligenciában meg fejben, egyszerűen minden szerencsén alapuló játékban ellened dolgoznak. Az online casinóban elhitetik veled, hogy mennyire megy ez neked aztán lehúznak. Ebből kell nekik megélniük ezért elve ha ők keverik a kártyáidat hosszútávon biztos bukta. A tőzsdei kereskedés egy fokkal másabb, mert ott az ember ha nem fekteti le a szabályokat önmagának akkor könnyen úszik mindene. Szóval mondanom sem kell kő keményen oda kell figyelnie annak aki ilyenre adja a fejét és a pénzét. Alapvetően minden ilyen szerencsefaktorú tevékenységben arra utaznak, hogy az ügyfelek eleve hátránnyal induljanak és olyan aki még el is veszti a fejét egyenest főnyeremény a háznak.
Nos, hogy őszinte legyek veled, sosem fogsz úgy pénzt csinálni hosszú távon (online casinókban pedig szerintem sehogy), hogy ha élvezet miatt játszol és úgy meg aztán pláne ha félelmből vagy haragból vagy kényszerből. Személy szerint egyetlen olyan állapotom van, amikor nagyon tiszta fejjel tudok gondolkozni a pókerben és a tőzsdében, hogy ha ez kibillen egyik vagy másik irányba ott tuti bukta. Ezt nem tudom fent tartani mindennap minden órában ezért nem is erőltetem a dolgot.
Szóval azt tanácsolom neked, hogy kerüld el a játékot és fordíts több időt magadra az életre, munkádra, barátnődre és barátokra. Ha játszani szeretnél még az után is mikor már esetleg lelki állapotod job lesz, ne költs rá többet annál mint amennyir egészségesnek tartasz. Azzal lesz a legtöbb munkád így is, hogy ne ess bele abba az állapotba amibe most vagy.
"Ha élvezed a szerencse játékot, akkor valamit nagyon rosszul csinálsz".
Egy dolog van ami biztos működik:
Elengeded fejben és többet nem szerencsejatekozol, találsz más izgalmas hobbit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!