Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » 4 hónapja szedem az Escitilt...

4 hónapja szedem az Escitilt és nem múlnak az öngyilkos gondolatok, hagyjam abba?

Figyelt kérdés

Arra gondoltam,elég volt. Február 28 óta szedem. Szerintem semmi jó hatása nincs,a mellékhatásaitól szenvedek...

A pszichiáternek hiába mondom (sztk).

Szerintetek? Sokkal rosszabb lenne,ha letenném? Persze az első pár hét nyomora után.

Így is ki akarom nyírni magam, akkor miért szedem??

A diagnózis súlyos depresszió amúgy.

júl. 2. 22:53
 1/7 Mildred ***** válasza:
Azt kell tenni amit az orvos mond, én 4 napig szedtem az escitilt tovább nem mertem, fura mellékhatásai voltak . Mellékhatás lehet még ez is..öngyilkos gondolatok.. szerintem ne szedd tovább,olvasd el a betegtájékoztatót
júl. 2. 23:01
 2/7 Mildred ***** válasza:
Elso vagyok. Nekem szorongásra írták fel, inkább féltem az életemet,ilyen gondolataim nincsenek is. De már erre is felírják..
júl. 2. 23:03
 3/7 anonim ***** válasza:
Keress másik orvost aki felár más gyógyszer.
júl. 2. 23:17
 4/7 anonim ***** válasza:

Persze hogy nem mulik el, mert mindenkinek azt a budos fos szart irja fel minden pszichiater, pedig ott van egy csomo.

triciklikus,

tetraciklikus,

opioid,

pregabalin,

MAOI,

SNRI,

SNDRI,

SSRE

Bizonyos antiepileptikumok (Rivotril, Lamotrigine) gyogyszerek

ha oda fajul akkor esketamine

esetleg benzodiazepinekkel kiegeszitve.

Az utolso tudom a satan kb mindenkinek, de en azt szedem 3 félét es ez jott be nekem. En vagyok satan fia.

Es ezekbol tobb fajta van. Nem ertem miert mindenkinek escitalopramot vagy citalopramot irnak fel, es jonnek ide panaszkodni vagy vissza a dokihoz. Marmint a panaszkodast ertem, de a pszichiatereket szidom. Egyertelmu, hogy egy fos vagy a gyarto, vagy maga az SSRI gyogyszer vagy maga az SSRI. Szerotoninbol nem mindig van sok, lehet pont az a baj, lehet sok van az is baj. Nem tudom mar hanyadszorra latom mindennap, hogy

"Scippa miatt nem all fel a dakom"

"Escitil mikor hat mar 6 hete szedem"

"SSRI citalompramtol panikrohamom van mit tegyek?

"Nem birok aludni, escitalompramot szedek, mit csinaljak??"

"Nincs libidom escitil miatt, hagyjam abba?"

"Sirok egesz nap miota szedem az escitilt, pedig mar szedem 1 honapja"

"Probalom letenni a citalopramot, de szinte lehetetlen annyira kellemetlen"

Es lehet sorolni. En nem ertem ezt. Ezek a pszichiaterek nem hallottak mas gyogyszerrol? A tobbi sokkal hatekonyabb. Plane polypszichofarmakologiai kezelesben ahogy fent felsoroltam. Es lehet van tobb, most csak ezeket soroltam.

júl. 2. 23:40
 5/7 anonim ***** válasza:

Azért írják legtöbbet ezt a gyógyszert, mert a legkevesebb mellékhatással bíró gyógyszer...

Keress másik orvost, ha nem hajlandó lecserélni 4 hónap után ezt a gyógyszert.

júl. 3. 15:34
 6/7 anonim ***** válasza:
Ja, legkevesebb mellekhatassal. Szinte csak azt irjak itt gyakorin. Masrol nem.. vagy nagyon ritkan. milyen igaz..
júl. 3. 15:37
 7/7 anonim ***** válasza:
Meg itt nem csak arrol van szo hogy mellekhatas, hanem mas teruleteken hatnak. MAOI tudod hol hat? SNDRI? Lamotrigine? Total nem csak ott ahol egy SSRI sima citalopram..
júl. 3. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!