Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez lehet depresszió?

Ez lehet depresszió?

Figyelt kérdés

A tanulmányaim során erőmön felül teljesítek, a saját határaimat átlépve hogy a lehető legjobb eredményt nyújtsam. Nagyon szorongok és stresszes vagyok hogy minden jól sikerüljön, ezért sajnos hajlamos vagyok arra hogy 3-4 órákat aludjak és csak akkor egyek mikor már szó szerint rosszul vagyok az éhségtől. Mindvégig várom hogy ezek a periódusok lejárjanak és utána "visszatérjek" önmagamhoz, de már ez sem sikerül. Hiába tervezem el hogy majd mikor minden lejár akkor jobban odafigyelek magamra, eljárok találkozni a barátaimmal, eljárok sétálni a belvárosba és jól érzem magam. Sajnos ez nem sikerül már egy ideje. Hiába kerülnek le a terhek a vállamról, utána nagyon mélyre zuhanok, nem tudok örvendeni a saját sikeremnek, nem tudok igazán élni, csupán elfog egy leírhatatlan üresség érzés és nem tudok egész nap felkelni az ágyból (csak max. este pár órára és fekszem is vissza aludni) és étvágyam sincs.

24L

2024. jún. 19. 21:48
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Nem de jó után jársz elfelé
2024. jún. 19. 21:59
 2/5 anonim ***** válasza:
Vagy csak szimplán megviselt ez az időszak és a szervezeted offot mondott. Pláne hogy még enni sem ettél amikor, márpedig ha nem viszel be energiát, az egyszer elfog fogyni és utána azt veszed magadon észre hogy mind szellemileg mind fizikálisan megzuhansz. Keményen megdolgoztál a sikereidért, pont. Elérted? El. Remélem. Ez még nem jelenti azt hogy depresszios vagy, csak most eljutottál oda (gondolom én) hogy eddig az életed.. bocsi helyesbítek napjaidat kitöltötte az, amit az első mondataidban is leírtál. Kellenek valszeg új célok az életben de először is amit javaslok az az hogy pihend ki egy kicsit magad, szedd magad össze és enni sem ártana még jóval azelőtt hogy amúgy rosszul legyél. Fontos dolgok ezek de magadat se hanyagold el. Lehet hogy abszolut nem ez van amit én leirtam, de especial amikor én keményen megdolgozok azért hogy vegyek magamnak valami drágábbat, nem feltétlen verem a vállam érte, nem is örülök max egy kicsit talán valahol a mélyben.
2024. jún. 19. 22:08
 3/5 Senior Séf ***** válasza:
100%
Elkapott a gépszíj. 40 éve én is hasonló cipőben jártam, még a gyerekeim is úgy nőttek fel, hogy csak látásból ismertek. Baromi nehezen másztam másztam ki, teljeséletmód-váltásra volt szükség.
2024. jún. 19. 23:38
 4/5 anonim ***** válasza:
Egyet értek 3as. Túl nagy a megfelelési kényszer. Az életmód váltás jó megoldás lehet.
2024. jún. 20. 12:17
 5/5 anonim ***** válasza:
ÉN átéltem hasonlót, kaptam egy strokeot, pedig a harmincas eveimben vagyok
2024. jún. 21. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!