Hogyan lehet egy alkoholista, depressziós emberen segíteni, ha ő nem akarja?
Figyelt kérdés
Apáról van szó, semmi se érdekli, már nem jár be a munkahelyére se, elbúcsúzott mindenkitől, csak fekszik sokat és iszik, enni se eszik és csak meg akar halni. Minden segítséget elutasít, nem megy pszichiátriára, nem teszi le az alkoholt, hagyjuk békén.jún. 17. 23:30
1/7 anonim válasza:
Mond meg édesapádnak, hogy a ti érdeketekben próbálja meg összeszedni magát, mert azzal, hogy ő így mutatkozik előttetek a ti lelketekre is nagyon rossz hatással van.
Egy depressziós embert nagyon nagyon nehéz kiszakítani ebből, de talán az is segítene ha először leülnétek vele beszélni, mi az amitől ide jutott és fűzzétek hozzá azt is, hogy ti vagytok a családja, rátok mindig számíthat és nektek bizalommal elmondhatja a problémáit.
Esetleg szervezzetek közös programokat egy séta vagy egy nyaralás, hátha visszajön tőle a kedve főleg hogy a saját családja érezteti vele hogy fontos.
2/7 A kérdező kommentje:
Ezeket mind próbáltuk, főztünk neki, programokat szerveztünk, de pár falatot evett csak és semmilyen program nem érdekli, ami régen igen.
jún. 18. 00:04
3/7 anonim válasza:
Hát sehogy. Ahhoz, hogy abba tudja hagyni, ahhoz ő is kellene, hiába akar mindenki segíteni neki, ha ő nem akar magának.
4/7 A kérdező kommentje:
És nincs ilyenkor valami kényszer gyógykezelés vagy akármi?
jún. 18. 00:11
5/7 anonim válasza:
Megpróbálhattok mentőt hívni, bár nem tudom, hogy mit vártok, ha nem öntöttétek ki az összes alkoholt a wc-be. A detox azt hiszem, hogy fizetős lesz.
6/7 anonim válasza:
mindenki rendelkezik a sajat elete felett. nem hiaba lett alkoholista. ha gyogyulni akarna segitseget kerne. tudom mert jartam ilyen hasonlo csoportba ahol nem csak ok vannak de mas ment. betegek. ok mar azzal mutattak a javulast hogy eljottek.
7/7 anonim válasza:
Ez esetben tényleg jobb ha mentőt hívtok, ha önszántából nem akar a lábára állni és leküzdeni. Ha már mindent próbáltatok. Ilyenkor kicsit jobb ha ti mint gyerekei átveszitek a szülő szerepet. Első voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!