Ezek a jelek milyen betegségre utalnak?
Nem igazán vagyok jártas a mentális betegségekben, gondoltam kiírom ezt ide. Felnőttről van szó itt.
-Nagyon minimális szemkontaktus tartása beszélgetés közben, idegen emberekkel egyáltalán nincsen szemkontaktus. Nagyon gyakran társaságban maga elé bámul meredten nagyon sok ideig, ha kérdezik akkor válaszol, viszont úgy néz ki mintha ébren aludna. Ha hallgatja passzívan a beszélgetést akkor ugyanez, figyel de meredten bámul maga elé.
-Alapvetően nincsen problémája a zajokkal, és teljesen jól elvan velük. Viszont gyakran megesik hogy hirtelen túlérzékeny lesz mindenre és a normális beszédhangot is soknak érzékeli, zavarja és irritálja. Ha ilyen van teljesen kizárja magát és befordul.
-Sétálás és mindennapi tevékenységek alatt majdnem mindig ugyanabban a pózban vannak a karjai, felhúzva mellkashoz és enyhén behajlítva. Úgy néz ki mint egy raptor vagy T-rex kéztartása, csak így tudom a legjobban szemléltetni. Legalább egy kar majdnem mindig így áll, ha néha észreveszi akkor leengedi. Aludni is mindig ugyanígy szokott, oldalt fekve 'begyűri' maga alá a kezeit a fejéhez, ugyanebben a kéztartásban.
-Lépcsőzés és ülés közben mindig teljesen lábujjhegyen van.
-1 db autista vonás ,ettől még nem autista-le lehet szokni róla igény esetén
-hiperérzékenység- nem nagyon van gyógymód
-enyhe szorongás-főleg aerob sport kell
-így szokta meg
Nem tekinthető betegségnek.
Ez vagy autizmus, vagy valami szorongásos zavar, viszont ehhez szakember kell, ennyiből nem diagnosztizálható. Nekem az a benyomásom, hogy autista, főleg a kéztartás az, ami nagyon gyanússá teszi az egészet, ugyanis a raptor kéztartás az autizmus egyik jellegzetessége (nincs meg mindenkinél, de ha megvan, az szinte száz százalék, hogy autizmus).
Itt egy kép a jellegzetes T-Rex kéztartásról:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!