Magány miatt alkoholista vagyok jóideje mit tehetnék?
Vagy az alkohol miatt nem találtál/nem is kerestél társat...
Persze, hogy van visszaút, de azt neked kell megkeresni, hogy számodra melyik járható könnyebben.
Nézzél utána, milyen lehetőségek érhetőek el számodra, és válassz egyet, ha nem válik be, keress másikat, de ne add fel!
Nem bizony! Ha könnyű lenne nem kellene elvonókúra, meg rehabilitáció sem. Ezek egyébként nem mindig kellenek.
Menj el a háziorvosodhoz, majd ő elirányít oda, ahol segítséget kaphatsz.
Nemcsak az a cél, hogy ne igyál, hanem az is, hogy megtaláld önmagad, és a saját utad, és ne az alkohol legyen az egyetlen jó az életedben, hanem vedd észre a többi jó dolgot, hogy boldog legyél.
Amit nem tudsz feldolgozni, azt zárd el "lelked külön rekeszébe" és ne foglalkozz vele, éld az életed, mintha meg sem történt volna. Persze mehetsz pszichológoshoz is. Nekem is van sok minden, életem végéig ülhetnék a terápián, hogy feldolgozzam, de én erre már nem szánok időt.
Nálad az lehet a baj, hogy leragadtál/elakadtál azon a ponton, ahol inni kezdtél és most nem tudod, hogyan tovább.
Tűzz ki magad elé valami célt, amit szeretnél elérni, amiért tudsz küzdeni, és az legyen a szemed előtt, mint a világítótorony a hajóknak.
A sok rossz dolog, ami veled történt, ez az oka. Ezek túlságosan megterhelők voltak számodra, e fájdalom tompítására iszol. Ez tehát egyfajta öngyógyító próbálkozás részedről, ne bántsd magad e miatt! Az okokat kellene megoldani.
Valamilyen traumafeldolgozó terápia kellene neked. Én is járok terápiára, sokat segít. Ha sikerül kicsit feldolgozni a rossz eseményeket, kevésbé fog hiányozni a bódulat.
De van az anonim alkoholisták országos csoport, ott is próbálkozhatsz.
Illetve Máté Gábor A sóvárgás démona sok mindent elmagyaráz a függőségről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!