Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez kezdődő anorexia lenne?...

Ez kezdődő anorexia lenne? Nagyon félek

Figyelt kérdés
Hosszú sztori lesz, köszi, ha elolvasod. Szóval… balettintézetbe járok klasszikus-balett szakra, így mindig is nagyon oda kellett figyelnem az alakomra, mert már kicsi feleslegnél is megaláznak. Jelenleg 15 éves vagyok és 9. éve járok ugyan abba a suliba, de középsulitól még jobban odafigyelnek a külsőnkre. Jelenleg 48 kg és 165 cm vagyok, kint vannak a csontjaim és mindenki azt mondja, hogy alultáplált vagyok, viszont a balettmesterem, akit egyébként nagyon tisztelek, mert nagyon jó szakember, múltkor odajött hozzám és elkezdte mondani, hogy narancsbőrös vagyok és kezdjek el edzeni, mert egyre jobban gömbölyödök… Ez volt az a mondat volt, ami egy törést okozott bennem, hiába tudom, hogy most se egészséges a súlyom, minimum 45 kg-ra le szeretnék fogyni. Azóta minden este mérem a súlyom és 10 dkg hízásnál is bűntudatom van. A max súlyom egyébként 50 kg volt, viszont akkor már nagyon kövérnek éreztem magam. Észre vettem magamon, hogy tudat alatt nézegetem az ételek kalóriáját és egyre kevesebbet eszek, most viszont megettem egy fél doboz bonbont és nagyon bűntudatom van. Minden nap délután 5-ig vagy 6-ig vagyok suliban, mert nemsokára előadásaink lesznek, amit màr nagyon várok. 2-3 óra próba után mikor hazaérek, mindig az első dolgom, hogy egyek valami főtt ételt, amit anyukám főz, de az utóbbi napokban ezt is próbáltam elsunnyogni és anyukám beszélt rá, hogy legalább egy picit egyek. Suliba anyukám mindig vesz nekem valami kis csokit vagy kekszet+viszek szendvicset és menzára is be vagyok fizetve, mert egy nap kb 6 órát táncolok. Az utóbbi pár hétben már a szendvicsem felét kidobtam, mert többet nem bírtam enni. Azt vettem észre magamon, hogy egyre kevesebbet eszek, mert nem vagyok éhes. Gondolkodtam, hogy lehet e ez kezdődő anorexia, de mindig arra jutottam, hogy ez a balerinák életmódja (nyilván tudom hogy hülyeség). Tudnátok tippeket adni, hogy hogyan hozzam egészséges egyensúlyba azt, hogy a súlyom ne menjen 50 kg fölé, de közbe ne legyen bűntudatom az evéstől? A tánc az életem és ezzel is szeretnék foglalkozni a jövőben, tehát ennek az abbahagyására nem opció. Légyszíves csak komoly válaszokat írjatok!
2024. jún. 2. 10:43
 1/5 anonim ***** válasza:
96%
Márpedig csak az abbahagyás az egyetlen értelmes opció, balett-táncosként az egész életed a súlykontrollról és súlyalattiságról kell, hogy szóljon. Aztán a végén annyira legyengülsz, hogy járni se fogsz tudni, nemhogy táncolni. Komoly egészségkárosodást okoz egy ilyen, tiszteletre a legkevésbé se, megvetésre annál inkább méltó balettmester. Amit művel, az bűncselekmény, fiatalkorú veszélyeztetése.
2024. jún. 2. 10:56
 2/5 anonim ***** válasza:
80%

Igen, az. A bűntudat már baj. Sajnos azzal hogy kevesebbet eszel csak rosszat csinálsz mert leepulsz es nagyon konnyen leszel beteg vagy serulsz le es onnan honapokat kell kihagynod.

A narancsbőr pedig nem túlsúly, az a rossz minosegu etelektol van, feldolgozott cuccok keksz csoki stb

2024. jún. 2. 11:35
 3/5 anonim ***** válasza:
94%
Az ilyen tanároknak külön bugyor van a pokolban előkészítve :(
2024. jún. 2. 11:53
 4/5 anonim ***** válasza:
0%

"A narancsbőr pedig nem túlsúly, az a rossz minosegu etelektol van, feldolgozott cuccok keksz csoki stb"

Ez NEM igaz.

Ösztrogénnel van kapcsolatban. Az anyatejen lévő babákon is van, aztán a kisfiúkon elmúlik, ahogy elválasztják.

Kamaszodsz. Ennyi. És ezt se diétával, se semmivel nem tudod elmúlasztani.

Az nem lenne opció, hogy modern balettra, vagy valami más táncra váltassz?

2024. jún. 2. 16:29
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Ohh basszus.... itt a tanároddal van baj. Lehet, hogy ténylegjó tanár, meg más területeken rendben van, de ez nagyon gáz, amit mondott, így is rettenetesen alacsony a súlyod. Van rá mód, hogy valaivel magasabb szinten beszélj erről? Met ez a hozzáállása NAGYON nem oké. Nagyon sajnálom, mert nem tudom, mit lehet ilyen helyzetben tenni.
2024. júl. 31. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!