Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A varázsgomba okozhat skizofré...

A varázsgomba okozhat skizofréniát?

Figyelt kérdés
Elméleti kérdés, nem élek ilyen szerekkel. Csak végtelenül kíváncsi.

jún. 1. 16:05
 1/9 Kedves Vezető ***** válasza:
100%

Okozhat.

Annyira, hogy van olyan elmélet is, hogy őseink egy csoportja bizonyos gombák hatására látta másként a világot, és született meg az Én.

Ettől még maradok Darwinnál, de érdekes :)

jún. 1. 16:20
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Aki eleve hajlamos rá annál kihozhatja.
jún. 1. 17:08
 3/9 A kérdező kommentje:
Honnan lehet tudni, hogy valaki hajlamos rá? Például ha nincs skizofrén a családban. Vagy erre talán van egy külön vizsgálat.
jún. 1. 17:52
 4/9 Kedves Vezető ***** válasza:
88%

Ha valamilyen fajta személyiségzavarod van, mondjuk borderline, vagy bipoláris még így is elég ritka, de sanszosabban lehet tőle, ja.

De tényleg ritka.

Full szubjektív, kinek mit ad.

jún. 1. 18:14
 5/9 anonim ***** válasza:
78%
A lappangó skizofréniát felszínre hozhatja. Teljesen ép psziché esetén ez nem fordulhat elő, de a mai világban ki meri azt állítani, hogy az ő pszichéje biztosan tökéletesen ép. Engem egy barátom szokott kínálni gombával de sosem fogadtam el, talán nem vagyok teljesen biztos magamban, nem érzem, hogy felkészült lennék az élményre.
jún. 2. 10:48
 6/9 anonim ***** válasza:
3: Lehet rá hajlam akkor is, ha nem volt még a családban, de a tudomány mai állása szerint ezt még nem tudják vizsgálni.
jún. 2. 17:25
 7/9 anonim ***** válasza:
ha gyenge vagy mentalisan igen.bar pont a gomba eleg lightos,meg egyszeri hasznalatnal azert meg ennel is ritkabb
jún. 17. 23:32
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem mondanám ezt gyengeségnek. Elmossa a tudatos és tudatalatti határokat. Olyanok is feljönnek amik normál esetbe el vannak nyomva, és valamit kezdeni kell velük. Akár jól is elsülhet de olyan kb mint egy kétélű kés (akár magát is megvághatja magát vele az ember).
jún. 18. 05:22
 9/9 anonim ***** válasza:
A gomba lájtos de ha valaki megeszik 4-5-öt azzal azért át lehet lépni a párhuzamos valóságba :D
jún. 18. 05:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!