Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit jelent az, hogy az agy el...

Mit jelent az, hogy az agy el lustul?

Figyelt kérdés
Sziasztok , ingertelen környezetbe tényleg el lustul az agy? Ha igen ez mit jelent? köszi
2024. máj. 30. 14:58
 1/8 anonim ***** válasza:
30%
Nem egybe íródik az ige az igekötővel.
2024. máj. 30. 15:01
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Angolul ezt brain fog-nak hívják, szerintem jó szó rá.

Azaz ha az ember depressziós vagy ha ingerek hiányában nem használja az eszét, mintha köddel telne meg a feje.

Nem tud koncentrálni, nincs energiája mély beszélgetésekre, nem kreatív, nem vágyik komplex impulzusokra.

2024. máj. 30. 15:11
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha mondjuk tanulni kéne valami újat nehezen veszel fel új tudást, nehezebben fogod fel mint az aki napi szinten tanúl, könyveket olvas pl.
2024. máj. 30. 15:11
 4/8 A kérdező kommentje:
Mougássérültekre szokták mondani akik sajnos lakáshoz/házhoz kötöttek ritkán vagy egyáltalán nem mozdulnak ki, vagy nyugdijasokra aki szintén igy vannak stb. 2-3 köszi
2024. máj. 30. 15:30
 5/8 A kérdező kommentje:
"mozgássérültek"
2024. máj. 30. 15:31
 6/8 A kérdező kommentje:
Én mozgássérült vagyok, sajnos a ritkán kimozdulós, neten facén próbálok csoportokba mozgikkal ismerkedni beszélgetni, de aki olyan mint én annak se témája se semmije, max megkérdezi minden nap mit csinálsz ilyenek. akkor ez agyi lustaság?
2024. máj. 30. 17:19
 7/8 anonim ***** válasza:

Hát ha tényleg tartalmas beszélgetéseket tudsz kezdeményezni akkor online is lehet jó.

Discord szervereket nézz, ott lehet találni érdeklődési körödhöz dolgokat.

Pl egy szerepjáték kör, mondjuk DnD? Keress egy korosztályodhoz illõ csapatot és hajrá.

Vagy könyvklub? Olvastok valamit és beszéltek róla.

Vagy kreatív csoport, ahol megoszthatod mit kötsz, festessz, rajzolsz, és ismerõsöket gyûjtessz?

2024. máj. 30. 18:40
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi. 👍
2024. máj. 30. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!