Pszichiátrián azt írták a papíromra, hogy nárcisztikus vagyok. Lehet, hogy azóta kigyógyultam magamtól?
Jó de mindig csak szidják, én meg nem látom magam olyan gonosznak, sőt. Sok tulajdonság igaz rám, sok meg nem.
Most akkor rosszul diagnosztizáltak vagy nem átlagos nárcisztikus vagyok?
4.:
1. Az egy primitív és torz leegyszerűsítés, hogy a nárcisztikusok mind gonoszok lennének. Erről a hamis képről azok a fogalmatlan idióta "kócsok" és más dilettáns pszicho influenszerek tehetnek, akik bármiféle adekvát szakismeret nélkül osztják az észt az interneten a "nárcik"-ról.
2. A személyiségzavarokra az jellemző, hogy az érintettek nagyon nehezen, vagy sehogy se tudják felismerni, hogy melyek a személyiségzavaruk megnyilvánulásai a gondolkodásukban és a viselkedésükben, mert nem érzik "énidegennek" ezeket. Tehát ha neked nárcisztikus személyiségzvarod van, akkor nagy eséllyel nem fogod felismerni az erre jellemző működésmódjaidat és megnyilvánulásaidat. Esetleg a környezeted visszajelzései alapján tudsz ez ügyben tájékozódni, de korántsem biztos, hogy fel tudod ismerni ezeket, illetve helyesen tudod őket értelmezni, ui. a személyiségzavar ezt is torzíthatja.
A legjobb, amit tehetsz, hogy megbeszéled a diagnózist adó orvossal, hogy szerinte szükséges, hasznos lenne-e ha pszichoterápián vennél részt, és ha igen, mik erre a lehetőségek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!