10# Nem, akkor tudják átalakítani a stressz hatások, ha alapból fogékony a szorongásra. Szerinted miért van az, hogy valaki pl az érettsegi vizsgán pszichoszomatikus tüneteket mutat, hányik, izzad, görcsöl a hasa, míg a másik kb annyi szorongást mutat, mintha azt konstatálta volna, hogy egy légy rászállt a vállára? Genetika, plusz a gyenge idegrendszere miatt szorong.
2024. máj. 16. 16:07
12/31 anonim válasza:
11! Igen van egy genetikai hajlam, erre jön a stresszor hatása, és ha ez fennáll, akkor módosul a struktúra is. Csak ha ez így lemezt nincs az a terapeuta, aki ezt megváltoztatja, aki egyszer szorong az örökre hajlamos marad rá.
2024. máj. 16. 16:10
13/31 anonim válasza:
6.: Ne keverd össze a szorongásos zavart az egészséges szorongással. Az egészséges ember néha szorong, de ezen képes úrrá lenni. A pszichopaták nem szoronganak soha.
A két véglet az, ami rendellenes. A túl sok, vagy a túl kevés szorongás.
A többivel egyetértek, amit leírtál.
2024. máj. 16. 16:54
14/31 anonim válasza:
13# Egészséges szorongás nem létezik. A félelem viszont egy organikus dolog. A szorongásnak sosincs tárgy. Egy defektus, úgy mint a nagyothallás, gyengénlátás, vagy színtévesztés. Láttál már állatot szorongani? Nem. Amikor az antilop menekül az oroszlán elől, akkor max félelmet érez. Azért ne tekintsük már a szorongást valami normális dolognak.. Én tudom, mert a mindennapjaimat keseríti meg es tudom, hogy ez nem normalis dolog, nem is áltatom magam vele.
Te beteg vagy, mert az életedet már uralja a folyamatos szorongás. Én szoktam néha kicsit szorongani, de nem erről szól az egész életem. Ez a különbség.
Egyébként jobbulást kívánok.
2024. máj. 16. 17:05
17/31 anonim válasza:
6. En is szorongo vagyok. Es neked nem a csaladi hatterre, korulmenyekrre vezetheto ez vissza? Ezzel a legtobb emebr nem akar szembenezni mert akkor valtoztatni kene dolgokon pl elkoltozni, szakitani, munkahelyet valtani stb es ezeket senki sem akarja meglepni. Ezert aztan elhiszik h szervi okokbol van az egesz es szedik a 2 kg gyogyszert.
2024. máj. 16. 17:17
18/31 anonim válasza:
14.
A szorongas es az arra valo hajlam abbol jon, hogy az ember nem idealis korulmenyek kozott nott fel es alapbol gyengebb az idegrendszere. Lehet hogy a csaladi hatter latszolag teljesen rendben volt, de akkor stabil lenne az ember es nem szorongana egy eleten at. Az egesz mai eletmod sem termeszetes, nem termeszetes dolog a metron nyomorogni, panelben lakni ahol se udvar se semmi, a legtobb munkahely is messze van a termeszetes elettol, sorolhatnam. Nekem akkor valtozott oriasit a szorongasom amikor a korulmenyeimen valtoztattam. Azota semmi gyogyszert sem szedek. Pedig benito szorongasom volt es ez a mai napig vissza tud jonni, ha ujra kiteszem magam pl mergezo embereknek, meg olyan helyzeteknek ami nem termeszetes. Az ember arra szuletett h a termeszetben legyen stb. Erre meg ha te nem birod az irodai munkat vagy a bezartsagot, elnyomast, akkor begyogyszereznek… mit lehet erre mondani. En nem akartam igy leelni az eletemet.
2024. máj. 16. 17:24
19/31 anonim válasza:
17-es: Általában összetett oka van a szorongásos zavaroknak. Kell hozzá genetikai hajlam is és olyan körülmények, amelyek hatására ez manifesztálódik. A gyógyszeres terápia és a pszichoterápia kombinációja a leghatásosabb. Érdemes azokon a körülményeken változtatni, amik súlyosbítják az állapotot.
2024. máj. 16. 17:24
20/31 anonim válasza:
14# Nem egészséges dolog. A szorongás az egy olyan plusz alkatrésze az embernek, ami tök felesleges és nehezítő tényező. Ha a szorongás egy daganat lenne az ember testében, akkor ki kéne operálni belőle. A pszichopatából nem a szorongás hiányzik, hanem az empátia, ezért nincsenek benne gátlások. Valójában a pszichopata egyfolytában szorong, hogy fenn tudja tartani az ő hamis kártyavárát, ezért kompenzál annyit. A pszichopatából a beleélés és együttérzés hiányzik. Szerintem egy jóérzésű, jószívű embernek nincs miért szorongania, mert magabiztos magában, nem kompenzál és semmi takargatnivalója nincs, mert ekölcsös ember.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!