Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek jól döntöttem,...

Szerintetek jól döntöttem, hogy otthagytam az egyetemet?

Figyelt kérdés
Félreértés ne essék, nem sajnáltatás akar lenni. Csupán érdekel, hogy más is volt-e hasonló helyzetben. Tanári szakra jártam 2 évig, de sajnos nem már a második évben nehezen bírtam a folyamatos stresszt, így arra az elhatározásra jutottam, hogy inkább otthagyom. Most jelenleg szakmát tanulok, jól érzem magam benne, de azért ott van bennem, hogy lehet, hogy az is megoldás lett volna, ha átmentem volna egy kisebb presztízsű egyetemre, ahol lett volna levelező is. Nem tudom.
2024. máj. 3. 16:46
 1/5 anonim válasza:
100%

Ezt elsősorban neked kell tudnod. Más is hagyott már ott egyetemet.

Én pl belekezdtem egy szakba egy egyetemen, aztán 1 év passzív után átmentem egy másik egyetemre, ugyanarra a szakra. Azt már befejeztem végül, mert muszájnak éreztem. Dolgoztam a szakmában pár évet, és úgy érzem nem véletlenül volt az első egyetem sem olyan nyögvenyelős. Nem vonzódok a szakma iránt annyira, amivel versenyben tudnék maradni a többi munkavállalóval.

Így épp pályaváltásban vagyok. De legalább pár évet elszórtam az életemből erre a teszetoszaságra meg a “muszáj elvégeznem, ha már belekezdtem” nyomásérzésre.

2024. máj. 3. 16:52
 2/5 anonim ***** válasza:
47%
Tekintve, hogy most is elég céltalannak tűnsz, nem jelenteném ki, hogy most jobb.
2024. máj. 3. 17:29
 3/5 anonim ***** válasza:
85%
Ja, megjegyzem, én legutóbb fél NAP után hagytam ott egy szakot, mert pár órányi kontaktóra után arra jutottam, hogy csak rabolják az időmet. Szóval van ilyen.
2024. máj. 3. 17:30
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Neked kell érezned mivel ez a te életed, te döntésed. De ha stresszelt az egyetem, az rá mehet a mentális egészségedre is, úgyhogy ilyen szempontból természetesen jól tetted, hogy ott hagytad. Összeségében viszont neked kell tudnod.
2024. máj. 3. 19:08
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nehez kerdes. En osszesen 6-7x hagytam ott kulonbozo szakokat es most 40 korul probalok vegre egy diplomat kipreselni magambol. Elcsepelt, de az ember megerzesbol tudja h mi a jo dontes. Ne hagyd h a kornyezeted stb befolyasoljon, hanem arra figyelj h belulrol mit erzel. Altalaban mindig megvan az oka ha az ember otthagyja a sulit. En is vegul masik orszagban, masik szakon hozom ossze.
2024. máj. 4. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!