Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Bipolárisnak hogyan lehet...

Bipolárisnak hogyan lehet antipszichotikum adagot beállìtani, ha depressziósan átalussz az életét azzal az adaggal, ami hipománban alig elég az éjszaka átalvásához?

Figyelt kérdés

Vajon hogyan tovább? Depressziósan szedáló gyógyszer nélkül is túl sokat alszok. 25 mg Ketilept, amit még elbírok. Hipománba váltottam. Most felpörögve 175 mg-al aludtam át az éjszakát most. 100 mg Ketilept prolong, 75 mg nem retard. Ha majd lecseng a pörgés, akkor ezzel 12-16 órás lesz az alvásigényem. Kórházban, depisen 150 mg-al kb 14 órát aludtam.

Ha már nem pörgök, akkor gondolom vissza kell venni, hisz dolgoznom muszáj. Orvos is említette, hogy majd hipomán után csökkenteni kell.

Járt már valaki úgy, hogy hipomámban tolni kell felfele, aztán hipomán lecsengésekor szétcsapja az az adag, ami pörgésnél nem volt túl sok?

Már kikészít az állandó gyógyszerátállítas. Depisen alig hatott a 150 mg Sertralin. Most hipománban vagyok, SOS kell csökkenteni vagy elvenni.

máj. 2. 07:08
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Belenyugodtam, hogy a bipolos epizódok váltásakor a már szedett gyógyszerek adagját változtatni kell. Csak a Ketileptet és a Sertralint. Lamolepet és Pregabalint nem.

Nem akarom egyiket gyógyszerem lecserélni. A depis fázisban a Lamó, Keti és Sertralin együtt hatott jól. Ketinek van depi ellenes hatása is. Pörgésre jó a Keti, de több kell, mint depisen.

Bipol 2-esek: nektek mennyi Keti kell pörgés ellen? Vagy más antipszichóból mennyi?

máj. 9. 09:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!