Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi lehet a férjemnél ez a...

Mi lehet a férjemnél ez a viselkedés?

Figyelt kérdés

Mindig kicsit labilis volt érzelmileg, szeretett elvonulni, kiszellőztetni a fejét, ezt elfogadtam, betudtam a borzalmas gyerekkorának. Kb 2 éve beteg lett (több minden egyszerre, nagyon meg volt ijedve), ezáltal pánikrohamai voltak, majd mély depresszióba esett. Fizikailag amikor nagyjából rendbe jött, elkezdett pszichológushoz, pszichiáterhez járni, aki végül antidepresszánst írt fel, szedi több mint fél éve. A rohamai elmúltak. A személyisége pedig nagyon furcsa, mintha 2 ember lenne hétköznapi/hétvégi váltásban.

Hétköznap: teljesen jókedvű, tervei vannak, hozza-viszi a gyerekeket iskolába, segít mindenben (magától észreveszi miben tudna), beszélget a gyerekekkel, velem is, törődik velünk. Teljesen normálisan viselkedik, egy rossz szavam nem lehet rá.

Hétvégén: akkor is próbál kedves lenni, de látszik rajta, hogy ingerült, egész megváltozik az egész lénye, még a beszéde is akadozik, mintha kihagyna neki az agya, egymás után ugyanazt ezerszer megkérdezi, mert nem emlékszik rá és szokása, hogy ilyenkor céltalanul bolyong a környékünkön, sétálgat, néha leül egy padra és csak néz maga elé, nem egyszer megesett, hogy ottfelejtette a táskáját/telefonját/cigijét mert ilyenkor totál nincs képben és nem érdekli semmi.

Ilyenkor már reggel ebben a furcsa, ködös állapotban ébred.

Ilyenkor nem igazán lehet vele beszélgetni, mert annyira furcsa.

A gyógyszerét (napi egy) minden nap szedi rendesen, mert vacsora után szokta bevenni és látom, nem ez a gond.

De elképzelésem nincs, hogy mi ez és miért pont kizárólag hétvégén jön ez elő, bevallom már félek, mert annyira nincs ilyenkor képben, hogy amikor 'kitisztul' a tudata nem is emlékszik mi történt vele. Mondta ezt a pszichiáternek, de neki állítólag csak az volt a válasza erre, hogy ő így vezeti le a hétköznapi hajtást, de nem annyira hiszem el, hogy valóban ezt mondta, mert sok fáradt embert láttam már, de ez másnak tűnik.

Szerintetek mi lehet?

2024. ápr. 20. 10:59
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

"A gyerekeket pedig egy válás is éppúgy megviselheti, mint egy rossz kapcsolat"

Ez nem egy rossz kapcsolat, ez egy komoly mentális betegséggel küzdő ember.

2024. ápr. 20. 12:29
 22/28 A kérdező kommentje:

És ami aggaszt maga az, hogy heti 2× kell pszihológushoz járnia és minden hónapban a pszichiáter is látni akarja, pedig először arról volt szó, hogy csak a pszichológushoz kell 2 hetente. Aztán jött az, hogy pszihiáterhez is kell 3 havonta, de mostmár oda is minden hónapban. (Államiban, tehát nem a pénz miatt).

Félek, hogy mi merült fel bennük.

2024. ápr. 20. 12:32
 23/28 A kérdező kommentje:

#21.

Akkor egyetértünk!

Kérdés mi lehet ez? Gyógyítható-e vgy mire számíthatunk? Tájékozódni jöttem, mert nem mondanak nekem semmit.

2024. ápr. 20. 12:36
 24/28 anonim ***** válasza:
53%

Legközelebb menj el vele a pszichiáterhez. A feleségeként JOGOD van tudni a diagnózist. Ha havonta járnia kell pszichiáterhez, az már nem a vicc kategória, muszáj tisztán látnod, mert itt a jövőtök áll vagy bukik.

Ezt itt neked ennyiből senki nem fogja megtippelni, hogy pontosan milyen mentális zavara van. De ami biztos: ez nem CSAK depresszió.

2024. ápr. 20. 12:40
 25/28 anonim ***** válasza:
0%

"Gyógyítható-e vagy mire számíthatunk?"

Hát figyelj. Ezzel most nem foglak megvigasztalni: a mentális betegségek nem gyógyíthatók. Gyógyszerekkel szintentarthatók, esetleg elérhető, hogy egy időszakra tünetmentessé váljon és letehesse a gyógyszert - de sosem tudod, mikor robban a bomba, mikor jön valami, ami ismét kibillenti az egyensúlyból.

Ezzel kalkulálj.

2024. ápr. 20. 12:46
 26/28 anonim ***** válasza:
0%
"Megmondtam neki, hogy nyugodtan elmehet, de az a válasza akkor megöli magát, mert semmit nem fog érni az élete" Cuki, még zsarol is.
2024. ápr. 20. 12:49
 27/28 A kérdező kommentje:

Igen, sejtettem, hogy nem sok jóra számíthatok, gondoltam hátha itt valaki találkozott már ilyennel, de akkor próbálok menni vele a pszichiáterhez is és meglátjuk.

Köszönöm a válaszokat.

2024. ápr. 20. 13:00
 28/28 anonim ***** válasza:
Ez a depresszió miatt van. Hétköznap egyensúlyban tartja az,hogy be kell menie a munkahelyére. A Depresszió reggel a legrosszabb,ha hétvégén tudja, hogy nem kell magát összeszednie, sokkal jobban eluralkodik rajta ez az állapot. Lehet,hogy egy másik fajta gyógyszerre át kéne állni
2024. ápr. 26. 22:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!