Ha esetleg kitörne a III. Világháború besorozhatnak?
1-szer voltam pszichiáternél és bipoláris zavarral diagnosztizáltak. Ha sor kerülne a háborúra besorozhatnak katonának?
Ha nem, akkor elhiszik a dokinnak, hogy az vagyok vagy majd a honvédség is behívna, hogy ők is kivizsgáljanak?
Bocsi, ha fura kérdés, de még csak 18 éves vagyok és semmi kedvem a balf4sz vezetőkért meghalni.
Erőt, egészséget!
A katonai szolgálatra való egészségi, pszichikai és fizikai alkalmasságról, valamint a felülvizsgálati eljárásról szóló 10/2015. (VII. 30.) HM rendelet (a továbbiakban: R) 1. melléklet ("TÁBLÁZAT ÉS MAGYARÁZAT A BETEGSÉGEK ÉS FOGYATÉKOSSÁGOK EGÉSZSÉGI ALKALMASSÁGI FOKOZATÁNAK MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ") 034 táblázat A3 oszlopának (34. életévét be nem töltött személy) 1. és 2. pontja értelmében a hangulatzavarok (affectiv rendellenességek), a felsorlás a) pontja szerint ide értve a bipoláris zavart is
- kezelésre jól reagáló, rövid lefolyású, tartósan tünetmentes esetben "KLGS", vagyis különleges elbírálás alá esik (l. a R. 13. §-át és 5. § (1) bekezdését),
- ismételten jelentkező vagy tartós lefolyású esetben "E" kategóriát, vagyis alkalmatlan minősítést eredményez.
A fenti tájékoztatást a jelenleg hatályos békeidős szabályok alapján, 34. életévét be nem töltött személy vonatkozásban adtam. Más korcsoportokra a R. 1. melléklet 034 táblázat A3, A4, A5, A6 oszlopaiban foglaltak vonatkoznak. A III. világháború kitörése esetén a különleges jogrend keretei között esetlegesen ettől eltérő szabályozók hatályba léptetésére kerülhet sor.
Háború esetén ilyen "aprósággal" nem foglalkoznának, akkor a katonák 3/4-e sem lenne manapság alkalmas.
Imádkozzunk, hogy ne legyen háború, vagy legalább kimaradjunk belőle. Mást aligha tehetünk. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!