Egy ilyen kínos szituban ti mennyire vagytok őszinték? Mit válaszolnátok?
Figyelt kérdés
Bejelentkeztem egy pszichiáterhez egy klinikára. Az ügyintéző/asszisztens kéri, hogy írjam meg, hogy miben kérek segítséget. És én nem merem erre megírni, hogy mi van velem. Előző pszichónál, aki nem tudott fogadni, kevert személyiségzavar merült fel, de nem akarok ezzel indítani. Nem vagyok túl jól, de nem akarom azt írni, hogy depressziós vagyok, mert ki vagyok, hogy diagnosztizáljam magam. De azt sem írhatom, hogy hát, nem vagyok jól. Nem tudom, el vagyok bizonytalanodva, de nem akarom, hogy ezen az első lépcsőn elbukjak és ne kapjak segítséget..ápr. 12. 19:58
11/13 anonim válasza:
Én nem pszichiáterhez mennék a helyedben, mert a diagnózis nem gyógyít, csak bebetonoz. Klinikai szakpszichológushoz mennék, pszichoterápiára. Nem azzal, hogy depressziós vagyok, ezt túl könnyen rámondják manapság mindenre. Hanem hogy nem komfortos az életem, nem érzem önazonosnak magam és szeretnék fejlődni.
12/13 anonim válasza:
Miben nyilvánul meg, hogy nem vagy jól? Levert a hangulatod, nincs kedved kikelni az ágyból, fáj a hasad, szorongsz, fel vagy pörögve, nem jók a társas kapcsolataid, stb stb stb... ?
13/13 anonim válasza:
Nálam elérkezett egy pont, amikor már annyira rosszul voltam, hogy nem érdekelt mi ciki és mi nem. Egyszerűen elmondtam a tüneteimet úgy ahogy azokat érzem. Valószínűleg nem én vagyok az egyetlen ember a bolygón hasonló problémákkal, a pszichiáter meg azért van, hogy segítsen.
Ha belegondolsz, bármilyen orvos akkor tud a leghatékonyabban segíteni, ha pontosan elmondod a tüneteidet. A tünetek alapján eldönti milyen vizsgálat szükséges. A vizsgálatok eredményei alapján felállítja a diagnózist és vázolja a kezelési lehetőségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!