Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Orvoshoz kellene látogatnom?

Orvoshoz kellene látogatnom?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ne haragudjatok hosszú leszek. Egy 18 éves lány vagyok és az utóbbi időben többen rám szóltak és én is észlelem magamon hogy nem minden van a toppon nálam.

Nem gondoltam volna hogy eddig depresszióval vagy bármilyen más mentális problémával küzdök de az utóbbi időben sajnos rá kellett jönnöm, hogy lehet mégis van valami a háttérben.

Kezdjük azzal, hogy rettentően nagy szociális szorongásom van. Hiába látom magam itthon szépnek szivesen csinálok magamról képeket amiket ki is teszek de amikor emberek közé kell mennem jön a bő pulcsi és stb. Ez mostanság odáig jutott el, hogyha van valami alkalom amin tudom hogy sokan lesznek és látni fognak, hogy ne kelljen mennem bántom saját magam. Értem itt arra például, hogy direkt útöm a csuklóm vagy a bokám addig míg nem lila és nincs megzúzódva aztán természetesen eljátszom, hogy elestem.

Másodszor próbálok ebből a folyamatos rossz kedvből kilábalni de mindig vissza esek és ott tartok ahol azelőtt. Értelmetlen hülyeségeken gondolkom a jövővel kapcsolatban és hogy egyáltán minek ha ilyen lesz ugy is. Van hogy az öngyilkosság a fejemben van de ténylegesen nem tudnám megtenni.

Persze ezek nem csak úgy vannak vagy elöjöttek. Sokat bántottak régen és most is még néha az alakomra mert elég duci voltam mostmár inkább ez a se duci se vékony. Az iskolai közeg amiben minden nap vagyok sem a legjobb állandó kibeszélések felesleges drámák mégha ki is akarok belőle maradni is belekeveredek. A családi helyzetem se mindig jó. Édesanyámmal veszekszünk párszor és olyan dolgokat vág a fejemhez amiket nem hiszem hogy kellene. Panaszkodik a saját életére hogy neki nem itt kellene tartania és mindig van édesapukámmal konfliktusa. Igy sokszor elgondolkodom azon is hogy jobb lenne e ha elválnának de aztán ezt el is hessegetem mert nyilván semelyik gyerek nem szeretné ezt.

2022 nyarán kezdődött ez mikor nagyon egyedül lettem hirtelen. Nem akartam mást csak hogy mindenki hagyjon békén azóta az állapotom pedig csak romlik….

Vannak az életemnek szép oldalai is és szép pillanatai mind barátokkal mind a családdal és ezekért nagyon hálás vagyok de tényleg az utóbbi időben érzem, hogy nem vagyok jól és mások is érzik/látják rajtam. Sokszor megkaptam már hogy “egy pár éve mikor megismertelek annyira életvidám voltál most pedig nem érdekel semmi mi történik veled” amire természetesen nem szoktam felelni.

Köszönöm mindenkinek aki rá szánta az idejét, hogy ezt végig olvassa és válaszoljon is rá hogy mégis mi tévő legyek!

2024. febr. 17. 22:32
 1/4 anonim ***** válasza:
0%
Még fiatal "kamasz" vagy még ha életkor szerint már felnőttnek vagy tekinthető. Nem kell egyből pszichológuson gondolkodni, bár tény, hogy egy terápia nagyon hatásos tud lenni. Szerintem kezdetben egy kis személyiségfejlődés kellene, amit saját magad is meg tudsz szerezni aztán ha nem segít akkor egy személy, aki ezzel foglalkozik. De ez csak az én szerény véleményem.
2024. febr. 17. 22:49
 2/4 anonim ***** válasza:

A gyökeréig, az OK -ig kell eljutni.

Fordulj a háziorvosodhoz, kérj beutalót a helyi pszichiáterhez.

2024. febr. 17. 22:51
 3/4 anonim ***** válasza:
A családi problémákhoz nem kell pszichiáter. Nem betegség. Viszont pszichológus kell. Menj be az iskolapszichológushoz, majd ő elirányít a megfelelő helyre, vagy esetleg maga foglalkozik veled.
2024. febr. 17. 23:22
 4/4 anonim ***** válasza:

Keress egy sportot amit szivesen csinalsz, legyen az barmi. Akar box, zumba, tenisz. Probalj ki többet is, akar egyeni- akar csoportos (pl,kezilabda) Addig amig nem talald a megfelelöt amit szivesen csinalsz.

Leköti az idödet, es motivaltabb is leszel ha menni kell. A felesleges stressz is levezeti es önbizalmat ad.

A sajat külsöddel azert nem vagy megelegedve,mert meg mindig ducinak tartod magad? Dietazz, egyel egeszsegesen, kövess a tiktokon ilyen embereket. Tornazhatsz otthon is, youtube videokra. Amint elkezded magadon latni a valtozast, hidd el jobb lesz a közerzeted.

2024. febr. 20. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!