Milyen gyógyszert írhat fel a pszichiáter?
Figyelt kérdés
Szóval tudtommal van egy lista, hogy x orvos milyen gyógyszereket írhat fel, nem kaphatok bármelyiktől akármit. Legalábbis így tudom, hogy itthon nem olyan liberalizált ez, mint a nyugaton. Jól tudom? Szóval van egy olyan lista valahol, ahol meg tudom nézni, hogy pontosan mik azok a gyógyszerek vagy kezelések, amit egy pszichiáter felírhat?febr. 3. 18:09
1/9 A kérdező kommentje:
Tehát akkor elméletileg bármilyen orvos felírhat bármilyen kezelést, nem fog a rendszerben felmenni a piros zászló, hogy itt valaki olyat ír fel, amit nem kéne?
Második részére nem válaszolok, ez nem volt kérdés, teljesen irreleváns, úgyhogy jelentve lett a komment.
febr. 3. 19:15
2/9 anonim válasza:
Dehogy írhat fel bármilyen orvos bármilyen gyógyszert, nagyon sok gyógyszer van szakvizsgához kötve. Azt nem tudom, hogy van-e lista, ahol szakvizsgánként fel van sorolva minden gyógyszer, de azt például biztosan láthatod, ha rákeresel egy termékre mondjuk Pharmindex-ben, hogy vény nélkül (VN), bármilyen orvos által vénnyel (V) vagy szakvizsgához kötött vénnyel (SZ) érhető-e el.
3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Tesztoszteron és HCG szakvizsgás?
febr. 3. 19:30
5/9 A kérdező kommentje:
Milyen szakvizsga kell hozzá?
febr. 3. 22:08
6/9 anonim válasza:
2
Igen, Ritalin amit en szedek, egy pszichiater irja fel, raadasul (V) szerepel a pharmindexben https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__..
8/9 A kérdező kommentje:
De nem a ritalin a kérdés, hanem tesztoszteron és hcg. Azért köszi. Én is próbálok ritalinra átállni, de még nem írta fel a doki
febr. 4. 16:54
9/9 anonim válasza:
nem ajanlom, elso alkalmakkor hat, nem az euforia meg a porges (nekem ADHD - figyelemhianyom van, nem pedig tulporges, roviden ADD csak egybeolvasztottak az ADHD-val igy mar nincsenek ugymond altipusok csak ADHD) hanem szedtem szedtem eveken at es atbillent a dolog - megint dekoncentralt lettem, es ideges. Aztan most honapok ota nem szedem mert sz*r. De ugyanez a bajuk a kulfoldieknek is nem csak a Ritalinnal, hanem az Adderall-al, Vyvanse-al meg hasonloval. Hosszutavon mindennap nem szabad szedni. Nem azert mert raszoksz, hanem mert nem lesz hatasa, de egyebkent ra is szokhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!