Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha bemegyek a SOTE pszichiátri...

Ha bemegyek a SOTE pszichiátriára és azt mondom öngyilkos leszek ha nem segítenek, mit tudnak tenni?

Figyelt kérdés

Állítólag ez az egyik legjobb pszichiátria, ha itt nem akkor hol máshol?

34/N

2024. febr. 2. 22:27
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
25%
Fenyegetni lehet őket,leszarjàk.3 évvel ezelőtt főbe lőttem magam,elvittek, 3szor kaptam újra élesztést, aztán mesterséges kóma.De itt vagyok pedig nem ez volt az első próbálkozás.Szóval....
2024. febr. 3. 07:51
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Én már mentem be életemben 1x így a helyi kórház (vidék) pszichiátriai osztályára, sok évvel ezelőtt. Időpont nélkül, éjszaka, öngyilkossági gondolatokkal. Persze nem fenyegetőzve, annak semmi értelme.

Az történt, hogy először kicsit próbáltak beszélgetni velem a problémámról (de nem voltam valami beszédes), aztán adtak nekem ott helyben egy szem nyugtatót, meg írtak is fel még mellé. A gyógyszer nekem akkor nagyon sokat segített! Közben amúgy szedtem a depressziómra felírt gyógyszert is, azt emiatt nem írtak fel akkor.

Nekem pár év kellett, hogy kigyógyuljak a depresszióból. Már kb. öt éve egészséges és gyógyszermentes vagyok. Szerintem te is add meg magadnak az esélyt.

2024. febr. 3. 11:40
 13/26 A kérdező kommentje:
Nyilván nem fenyegetőzni akarok csak szimplán segítséget kérni, mert tudom hogy meg fogom tenni. Ez egyfajta utolsó esély magamnak. Jövő héten megyek a dokimhoz elmondom neki, megkérem adjon beutalót akkor talán nem küldenek el. Vagy küldjön egy másik helyre mindegy, csak ne a helyileg illetékes kórházba.
2024. febr. 3. 11:54
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a pszichiáterem azt mondta, ha öngyilkosságon töröm a fejem és nem tudom magam visszafogni,akkor sétáljak be a Nyírő Gyula kórházba az utolsó ambuláns lapommal amin rajta van az,hogy öngyilkos gondolataim vannak és ott majd segítenek. Pszichológusom viszont azt mondta,ha tehetem inkább pszichoterápiás kórházba menjek bár oda nehezebb bekerülni oda van felvételi.
2024. febr. 3. 15:25
 15/26 anonim ***** válasza:
76%
Hiába sétálsz be, ha területileg nem oda tartozol. Azt fogják mondani, hogy menj a sürgősségire, ott majd megnéz egy pszichiáter, aki pedig azt fogja mondani, hogy nem hozzájuk tartozol, ezért átvitet a területi pszichiátriai osztályra. Csak abban az esetben tudsz menni területen kívüli osztályra, ha egy adott helyen ismersz valakit, aki szívességből felvesz. Vagy esetleg még azzal lehetne játszani, hogy a lakcímedtől távol, egy másik megyében sétálsz be egy kórházba, ahol van pszichiátria, ugyanis másik megyébe csak 72 órán belül, vagyis adott esetben három nap múlva visz el a mentő a területileg illetékes pszichiátriára, tehát fel fognak venni oda, ahova besétáltál, és ott majd eldöntik, hogy megrendelik-e a mentőt, és addig ők kezelnek, míg nem visznek át, vagy egyszerűen csak végig viszik a kezelésedet és hazaengednek.
2024. febr. 3. 19:06
 16/26 anonim ***** válasza:
7%
Kedves kérdező!Ha itt dicsekszel, hogy "te tudod, hogy meg fogod tenni" az csak segély kiáltás.Aki frankón az akar lenni titkolja.Azt megkérdezhetem, hogy mi a terv? Azaz mivel tervezed az öngyilkosságod?
2024. febr. 4. 11:53
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

16os,tévedsz és jó lenne, ha nem írogatnál ilyet egy labilis embernek..

Néhány emberben... olyan kevés jószándék van, hogy kihűl a vérem komolyan.

2024. febr. 4. 13:37
 18/26 anonim ***** válasza:
17%
A francba 17es ez az oldal erről szól.Valaki kérdez a màsik pedig válaszol.Nem értem hogy mit nem értesz.Azt hogy titkolja?A családomban 3 öngyilkossàg történt eddig és egyik tagon sem lehetett észrevenni, hogy kàrt tenne magában.Nem mutattak depressziót sőt életvidámak voltak, búcsú levelet sem hagytak.Szóval van némi tapasztalatom az ügyben.
2024. febr. 5. 04:51
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
19-es: három esetből ne általánosíts. Különbözőek az emberek. Labilis embernek meggondoljuk, mit írunk.
2024. febr. 5. 22:12
 20/26 anonim ***** válasza:
0%
Akkor forduljon orvoshoz!Törlöm a profilom innen.Hogy itt Magyarországon nem lehet írni egy mentális betegséggel küzdő embernek segítséget akkor menjen a sóhivatalba.
2024. febr. 6. 02:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!