Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Elmondjam a pszichologusnak?

Elmondjam a pszichologusnak?

Figyelt kérdés

Úgy érzem a dadogásom miatt depresziós vagyok, és nem tudom hogyan mondjam el vagy h el e mondjam.

Most megyek elöször pszichologushoz, aki úgy tudja, h a dadogásom miatt megyek, de arra azt mondta,h csak abban tud segíteni, h megtanuljak együtt élni vele.

De ez nekem kevés. Én pont egy olyan munkát szeretnék, amihez fontos jó kommunikáció (mihez nem igazából)

Röviden akkor, elküld pszichiátriára,ha depreszióval és a dadogással is küzdök?

Vagy igazából nem tudom h depresziós vagyok e. Mert még merek álmodozni egy jobb életről és az boldogá tesz egy időre. És jó érzésel tölt el,ha a párommal vagyok, de azon kívül minden mosoly, minden jó kedv, energikuságom csak kamu.

2024. febr. 2. 07:15
 1/4 anonim ***** válasza:
54%
Mondjál el neki mindent. A depresszió okán nem biztos, hogy elküld a pszichiátriára. Ugyanakkor - ha úgy ítéli meg -, hogy talán szükséged van átmenetileg antidepresszánsra, akkor azt javasolhatja. De dönteni - hogy szedd vagy ne szedd -, nem fog helyetted.
2024. febr. 2. 07:29
 2/4 anonim ***** válasza:
Mondj el neki mindent, amit gondolsz, az ő dolga az, hogy kihámozza mit szeretnél valójában. A depresszió nem ilyen egyszerű, hogy boldog vagy vagy sem, ne is akard ezt így eltárolni magadban, hogy te depressziós vagy, mert nem valószínű. Az biztos, hogy nem fog pszichiátriára küldeni, ha nem látja rajtad a sokadik alkalom után, hogy gyógyszerek nélkül menthetetlen vagy.
2024. febr. 2. 07:58
 3/4 anonim ***** válasza:
Mindent mondj el neki!
2024. febr. 2. 08:49
 4/4 anonim ***** válasza:

Valamelyik nap volt már ez kiírva

A dadogás lehet idegi alapú is, nem feltétlen születési rendellenesség

Ha megfelelően nyugtatózva van valaki és nyugodt körülmények között van akkor az el is múlhat

Született esetben nem biztos

Logopédiára kéne járni

2024. febr. 2. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!