Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha van itt pszichológus,...

Ha van itt pszichológus, akkor segítsen?! Pánikos.

Figyelt kérdés
5 hónapja szültem. Imádom a gyerekemet, de nagyon anyás. Állandóan fáradt vagyok (nincs segítségem, párom este 7kor ér haza, mindent egedül intézek), gyengeséget érzek, mindjárt összeesekérzés, pánik (bár már elég jól kezelem), szédelgés...néha úgy érzem nem is én vagyok. Egyedül akkor nincs bajom, ha a kislányommal foglalkozom, ha alszik, akkor tutira előjönnek a bajok. Be is képzelek mindenféle betegséget. Minden nap fáj valamim. Ez tutira idegi.A vérképem jó, szedek sedatif pc-t de nem érzem hogy hatna. A párommal tönkrement a kapcolatunk, nem is beszélgetünk, nem hajlandó szeretezni velem már vagy 10 hónapja. Próbálom vele megbeszélni mia baja, de azt mondja semmi.Bennt volt szülésen, de tagadja, hogy az lenne a gond, amúgy a fejemnél állt. Teljesen kikészít, semminek érzem magam mellette, soha egy jó szó. A babával foglalkozik, csak velem nem. Szüleimnek nem merek panaszkodni, mert akkor tutira leosztanák a férjemet és nem akarom, hogy amiatt még rosszabb legyen a helyzet. Mi a francot csináljak?
2010. okt. 23. 20:45
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ki kellene erőltetni a választ, mindenképpen. Te is tönkremész bele, és a baba is megérzi. Talán beszélj az ö szüleivel. Mondd el nekik a gondodat. Ez így nem mehet sokáig.
2010. okt. 23. 21:14
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy miota elsz egyutt a paroddal, de ez azert eleg furcsa, hogy pont a terhesseged alatt hagyott el, marmint lelki teren, mint irod is, hogy 10 honapja nincs koztetek kapcsolat.

En a helyedben beszelnek a sajat szuleimmel es a segitseguket kernem, hogy kezeltessem Magam, illetve kikell kapcsolodnod, mivel maga a szules es a babanak az ellatasa is sok mar Neked, es a htb.munka, egy ilyen ferj mellett.

Nem lehet igy hallgatni es turni. Feltetlen meg kell beszelned a paroddal, hogy mi tortenik valojaban, s miert valtozott meg, ha nem hajlando erre a beszelgetesre, akkor pedig avasd be a szuleidet es Ok beszeljenek Vele.

Nem szabad egy ilyen ferfi miatt tonkre menned, mivel a gyermekedre gondolj es arra ,hogy Te meg fiatal vagy, es nem art ha tudod, hogy a lelki stressz nagyon sok betegsegnek az okozoja, tehat ezt a helyzetet nagyon gyorsan rendezned kell.

A szuleid amikor beszelnek a paroddal, akkor azt tisztelettel tegyek, es ne megbantoan, hogy a parod megalazva erezze magat, mert ezt nem viselne el egy ferfi ember. Ugy kell ezt a beszelgetest lefolytatni, hogy senki ne legyen megbantva, hogyha aztan egyuttmaradtok akkor ne legyen ebbol egy ujabb problema koztetek, amit felhantorgat majd Neked.

Probald a babadat a szuleidre hagyni, es pihenj, menj el setalni a szabad levegore, ami felfrissit, es ne gondolkozz a parodon, mert nem erdemli meg talan.

Amikor gyotrod magad, akkor nem oldasz meg semmit, csak az energiadat vesztegeted el feleslegesen.

2010. okt. 24. 00:02
 3/8 anonim ***** válasza:

Igaza van az elsőnek, kéne valaki, aki támogat. Legalább valaki, akinek "kisírhatod" magad. Szülő, barátnők, stb. Megnyugtató, ha kibeszélheted valakinek a feszültségeket.

Evvel együtt, szerintem, hasznos volna felkeresned valakit, aki ilyesmivel foglalkozik. Mondjuk egy családsegítő szolgálatot. Képzettek a családi nehézségek kezelésében, mindent meg fognak tenni azért, hogy a családot jól jöjjön ki a helyzetből. Az náluk a minimum, hogy a helyzeted ne legyen rosszabb.

Ha személyesen nehéz felkeresned őket (férfi vagyok, sajna nem tudom, milyen érzés lehet egy fiatal anyukának segítséget kérni, biztos kényelmetlen), vannak telefonos szolgálatok, amik képesek a "fejükre ülni kicsit", és elsőnek ők veszik fel velük a kapcsolatot. Esetleg kérnek időpontot, neked csak be kell sétálni. Elsőre a Kék-vonal ugrik be, de van belőlük még sok. Előnyük még, hogy kiadhatsz magadból mindent (általában ingyenesen hívhatóak), kicsit megkönnyebbülsz, és segítenek tisztább fejjel átgondolni a lehetőségeket. Legalábbis tudok olyanról, akinek ez segített.

2010. okt. 24. 00:05
 4/8 A kérdező kommentje:
Képzeljétek! Amíg aludt a kislányom tegnap, addig készítettem egy vicces-forma párkapcsolati kvízt rólunk. Megadtam minden válaszlehetőséget, ami eszembe jutott. Betettem neki a fürdőbe tollal együtt. Végül is kitöltötte, most legalább tudom mit gondol és elkezdtük megbeszélni, csak közben a babát is el kellett látni. De legalább elkezdtük, sokkal jobb a kedvem és végre egyszer úgy keltem fel, hogy nem szédülök. Talán van valami esélyem? Én szeretném megmenteni a házasságom.
2010. okt. 24. 08:14
 5/8 anonim ***** válasza:

Egy kvízre sose gondoltam volna, ötletes :D

Ha elkezdtetek beszélni róla, akkor máris jó úton jártok. Ha pedig már nem szédülsz, az akár jelentheti azt is, hogy csak ez a visszatartott feszültség jött ki szédülés formájában (nem volnál egyedül vele), és talán szó sincsen pánikról.

Hajraá, hajrá :)

2010. okt. 24. 18:48
 6/8 anonim ***** válasza:

Az első vagyok!

Gratulálok. Ne hagyd abba. Szépen lassan haladjál. Nem lehet az, hogy eddig téged is a büszkeséged gátolt meg, valamilyen békülési tett-től? A baba érdekében mindent kövess el, hogy szent legyen béke. Járj sikerrel.

2010. okt. 25. 18:58
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszi, még elmegyek pszichiáterhez, mert ez a szorongás nem múlik. A férjemmel sikerült végre beszélni, nagyon örültem. És végre volt, aminek lennie kellett....
2010. okt. 26. 13:46
 8/8 anonim ***** válasza:
Rendbe fogsz jönni. Ügyes vagy. A pszichiátert meg okvetlen keresd fel. Sajnos a sok idegeskedés okoz kémiai elváltozást az agyban, amit helyre kell hozni, akkor is, ha az eredeti kiváltó ok megszűnik. Ami egyszer elromlott, azt akkor is meg kell javítani, ha nem rongáljuk tovább. Ha valami kérdésed van, nyugodtan kérdezz. Én már egy kigyógyult pánikos vagyok. Ha pedig elmész a dokihoz, akkor mindent a legőszintébben mondj el. Ez alapján kapod a gyógyszered. Amit Te kihagysz, az a gyógyszerből is kimarad.
2010. okt. 27. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!