Kezdtél már napot alkohollal?
11-es, kifejtenéd azt az elméletet, ami szerint nem így van?
köszi
Az alkkoholfüggőség alapvetően pszichés függőség (akinek fizikai addikciója is van, arról 2 hét alatt le lehet szedni az embert), márpedig az max. a súlyosságától függően lesz gyógyíthatatlan, nem pedig a függőség tárgyától.
Az alkoholfüggőség sem mindenkinek szól egy életre, csak az ilyen könnyebb esetek nincsenek a "radaron", mert vagy nem kerülnek szakember elé, vagy még nincs felismerhető jele. Azok szerint nem lehet kigyógyulni belőle, akik csak a legsúlyosabb réteget ismerik "alkoholistaként", akiknek már annyira súlyos és tartós a kontrollvesztésük, hogy segítséget kérnek, vagy annyira régóta vedelnek, hogy felismerhetők a szövődmények. De ezek nem a feltétlen velejárói, hanem a következményei az alkoholfüggőségnek.
Aki még ki tud gyógyulni belőle, azokról már alkoholistaként sem sokan tudták, hogy azok, úgyhogy ők sokak számára "nem léteznek". Ha az ember pár éven át heti 4-7 este az üveg mellett találja magát, és nem ájulásig nyomja, az a külvilág (vagy éppen az orvos) számára kb. semmiből nem derül ki.
De olyan embert szerintem elég sokan ismernek, aki régen napi szinten ivott, most meg csak alkalmanként valamit, hát ők bizony nagytöbbségben alkoholfüggők voltak, mégsem esnek vissza, csak mert néha megisznak valamit.
Phoney, köszi a választ.
Az utolsó sorod viszont engem nagyon meglepett. Sajnos én családi és ismerősi vonalon is sok-sok alkoholbeteget ismerek, hosszú évekre visszanyúlóan, és egyetlen egy olyan esettel se találkoztam, hogy a korábban napi szinten ivóból alkalmi ivó lett. Elhiszem, hogy van ilyen, de szerintem ez ritka mint a fehér holló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!