Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Modafilin gyógyszertől kialaku...

Modafilin gyógyszertől kialakult Skizoaffektív zavar a gyógyszer nélkül is előjött volna?

Figyelt kérdés
Párom 2 hónapig szedte a modafilin gyógyszert. Először feltűnően túl kedves volt a megszokotthoz képpest, aztán agresszív lett, és természetfeletti dolgokat képzelt magáról. Az orvos szerint Skizoaffektív zavara lett és a gyógyszer váltotta ki. Ha nem szedi a gyógyszert soha nem lett volna beteg? Vagy ez csak előre hozta?

#mentális #Modafilin
2024. jan. 12. 23:19
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Valóban nem a kérdező válaszolt, én csak becsöppentem ide, mert érdekelt a téma, és gyógyszernagykerben dolgoztam korábban, akkorról emlékszem, hogy volt forgalomban modafinil.

[link]

2024. jan. 13. 20:08
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb-kerdesek__114..

Itt is megkerdojelezik. Miert kell egy webshopnak illegalis "legalis" szert forgalmazonak kulonbozo nevek, modapanda, modafinil.net meg ilyenek. Ezt csak ilyen drog-dealereknel csinaljak vagy valamilyen csalasnal.

https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb-kerdesek__103..

Valaki azt irja total atveres, valaki azt mondja ez mentette meg az allamvizsgajat.

[link]

Az egyedi importtal ez megoldhato hivatalosan, nem kell ez a.. modapanda. Egyedi importot kell inditania a szakorvosnak. Ez a rendes eljaras. Ezzel rendelhetsz akar Vyvanse-t, Adderallt is, csak jo dragan. Es nincs simli benne.

Ez a modapanda dolog nagyon tancikalos ilyen oldalt csinal aztan olyat, aztan leall az egesz (vajon miert? Rendorok kimentek?). Nekem elegge gyanus, ott valami illegal van, vagy az importban, vagy az exportban, vagy a fizetesben, vagy nem is tudom hol van a telephely, szekhely meg ilyenek? Semmi ilyesmi. Foleg fioktelep ha mar nem M.o-n vannak.

Ezt a szakorvosnak kell rendeznie az OGYEI-n majd a NEAK-on keresztul, es lehet beadni tamogatast is egyedi importra, ezt nem neked kene rendezned.

Mi alapjan rendezed? Elkuldod az e-receptet nekik vagy mi? Siman megrendeled? Akkor meg teged csuknak le ha nincs narkolepszias diagnozisod. Es ahogy lattam par postban eros gyanum, hogy az allamvizsgasok nem narkolepsziasok meg az a sok valaszolo.

2024. jan. 13. 20:11
 13/20 anonim ***** válasza:

Biztosan illegálisan működő oldal, ahonnan csak úgy rendelgetni lehet ilyesmiket, de hát láttunk már sok hasonlót.

És valóban, nagykeren keresztül, egyedi import engedéllyel hivatalosan behozatható.

2024. jan. 13. 20:17
 14/20 anonim ***** válasza:

[link]

Itt is egy kiskapukent utalnak ra, UK-ban ugyanugy lehet viszont rendelni ahogy leirtam, OGYEI-n keresztul egyedi import. De ezt barmilyen gyogyszerrel.

Csak a dokinak ez cseszett sok idobe tellik, atellenorzik biztos megtett mindent, kiegeszitesek, hosszu pontos megfogalmazasok. Aztan fizethetsz 60 - 80 ezret egy honapra ha annyi elegendo, aztan mehetsz a NEAKhoz tamogatasert - ha adnak.

2024. jan. 13. 20:21
 15/20 anonim ***** válasza:
Igen. Valoszinusitem hataron tuliak, ezert nincs fioktelep, itthon illegalisan behozzak (- hol kernek hitelesitest arra, hogy narkolepszias?) valahogy, ezert akik rendeltek azoknak nem jutott - leallt a szallitas, majd visszateritettek. Viszont ahol van a telephelyuk/fioktelepuk es forgalmazzak, ott legalis valahogy (a torvenyekkel lehet jatszani) EU torvenytol fuggetlenul, csak itt a baj, hogy szallitani hogyan lehet ezt egy olyan orszagba ahol a kabitoszereket nagyon nagyon ellenorzik. Nem csak az oldal illegalis, hanem a szallitas is es akik szallitjak azok is, abban mar nem vagyok biztos, hogy a forgalmazo es cegvezetok is azok-e. Mert ok nem lepik at a hatart.
2024. jan. 13. 20:26
 16/20 anonim ***** válasza:

Tekintve ezeket, szerintem a kerdezo magarol irt, bevittek pszichiatriara es skizoaffektiv zavart kapott diagnoziskent amikor be volt allva, gondolom bipolaris fajtat nem a depresszivet. Vegul az egeszet magarol irta E/3 szemelyben. Nincs (direkt?) odairva mire kapta a modafinilt meg az anamnesis BNO-t (hogy mire szedi), csak annyi, hogy miket tapasztalt es csak kivancsi, hogy ez normalis-e, hogy skizoaffektiv BNO-t kapott utana.

Tovabba, hogy ilyen tajekozott a legalitasarol, es vedi, hogy nem utcai drog fokent(!), es extrem ritka esetben (narkolepszia) gyogyszer, az is gyanus. Ra tesz, hogy karacsonykor vett be utoljara es remeli el fog mulni, Valoszinuleg elvonasi tunetei vannak - lehet erre (is) kapta a skizoaffektiv BNO-t, vagy tolt egyet megint nem reg es lehazudja meg a datumot is, lehet 1 hete. Beleillik a becslesbe, mert unnepekkor sokan isznak, drogoznak, visznek tulzasba dolgokat.

OGYEI-tol, aki bekuldte a linket: [link]

"A bizottság összefüggést állapított meg továbbá a modafinil és a pszichiátriai mellékhatások – mint például öngyilkos gondolatok, depresszió, pszichotikus epizódok"

Ezek utan nem csodalom a skizoaffektiv (bipolaris?) BNO-t, kerdezo.

2024. jan. 13. 20:48
 17/20 A kérdező kommentje:
Név nélkül kérdeztem, miért ne válalnám fel ha rólam lenne szó? Fogalmam sincs hogy honnan rendeli de pár nap alatt meg szokott jönni a csomagja. Ez ellen nem tudnék tenni valamit? Mármint hogy ne tudjon többet rendelni. Sajnos nem férek hozzá a telefonjához a kérdéseim meg feldühítik és nem mond el nekem semmit. Nekem hónapokig azt mondta hogy ez egy "fogyókúrás" gyógyszer mert nem éhes tőle. Nagyon szomorúnak tartom hogy lehet rendelni ilyen borzalmas dolgokat! Ha jól tudom 1000 Ft. Körül van 1 darab tabletta és 10 darabos csomagolásban van.
2024. jan. 13. 21:29
 18/20 anonim ***** válasza:
Fel igazsag fel hazugsagot erzek. Mit szeretnel tudni igazan kerdezo?
2024. jan. 13. 21:43
 19/20 anonim ***** válasza:

"Név nélkül kérdeztem, miért ne válalnám fel ha rólam lenne szó?"

Benne van a kerdesben a valasz. Nev nelkul.

"Sajnos nem férek hozzá a telefonjához"

Miert mit csinalnal a telefonjaval?

"ez egy "fogyókúrás" gyógyszer mert nem éhes tőle"

Ez igaz reszben.

"Ha jól tudom 1000 Ft. Körül van 1 darab tabletta és 10 darabos csomagolásban van."

Itt egy picit buko, mi az, hogy ha jol tudod. Honnan sejted, hogy 1000 Ft, miert nem 5000? Honnan veszed, hogy 1 tabletta, honnan veszed, hogy tabletta, honnan veszed, hogy hany darabos csomagolas? Ha ennyire nem akar rola beszelni majd elotted kibontja, ha tabletta beveszi elotted, meg ilyenek?

2024. jan. 13. 21:49
 20/20 A kérdező kommentje:
Igen bevette elottem es onnan tudom hogy mennyibe kerul es hogy néz ki mert egyszer én vettem át a csomagjat. A telefonján talán megtalálnám honnan rendeli. Nem titkolta ameddig nem lett tole ilyen állapotban.
2024. jan. 14. 18:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!