Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az összes ssri gyógyszer hízlal?

Az összes ssri gyógyszer hízlal?

Figyelt kérdés

Nekem is ilyet kéne szednem (pszichiáterhez járok), de akárkitől kérdeztem, aki szedte, azt mondta, hogy hízlalt, sokszor 1 hónap alatt is felkúszott 10kg.

Én meg ha valami, amit egyáltalán szeretek magamban és ami miatt még értékesnek tartom magamat, az a csinos, vékony alakom.

2024. jan. 11. 18:50
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%
Ezek a depresszív tünetek a szorongástól vannak, nem szervi. A szociális fóbiára nem vegyszer kell, hanem önbizalom-építés. A gyógyszer nem fog megoldani semmit, az önbizalmad nem javul, a megküzdési képességeid nem fejlődnek, a tünetek csökkenéséhez élethosszig tartó gyógyszerszedés kell az összes mellékhatásával, máj- és vesekárosításával, kölcsönhatásával. Ennek mi értelme van? Mért nem pszichológushoz mész egészségre nem ártalmasan, de legalább hosszú távon hatásosan?
2024. jan. 11. 23:24
 12/14 anonim ***** válasza:
Depresszióban sokan hízni kezdenek, mikor javul az állapotuk. Mert előtte enni se volt kedvük kb. Ez akkor is jellemző, ha gyógyszer nélkül javult az illető. A több evés és a kalóriatöbblet okozza. Ha ezt kontrollálod, nem fogsz hízni.
2024. jan. 11. 23:47
 13/14 A kérdező kommentje:

Nekem étvágyam hálistennek ma is van, egy fél malackát is meg tudok enni, egyszerűen vékony alkat vagyok. Pedig a sok zaba mellett nem is mozgok. Évek óta ez a helyzet, és nem híztam. 172cm és 54kg vagyok.

Én a vízvisszatartástól stb félek, vagy hogy lelassul az anyagcserém.

2024. jan. 12. 05:11
 14/14 anonim ***** válasza:
51%

#13 Teljesen jó az alakod, ne stresszelj, legyen egy kis önbizalmad, merj kipróbálni új élethelyzeteket, szituációkat, és ne adj mindenben mások véleményére! Tudom, ezt könnyű mondani távolról, hogy nem ismerlek, de én hiszek benned, remélem már ennyi is kicsit segít, hogy valamivel jobban érezd magad! :)

Neked egy nagyon jó pszichológus kéne, nem pszichiáter! Nem vagy a szó szótári értelmében pszichiátriai beteg.

2024. jan. 12. 05:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!