Egy pszichológus tényleg igazi segítség egy szorongásos gyermeknek?
Tényleg tud neki hathatós kézzelfogható segítséget nyújtani? Vagy csak beszélget vele és ettől megkönnyebbül a gyerek?
Bocsi de én még sosem jártam pszichológusnal.
Hány éves a gyerek?
A pszichológus első alkalommal elbeszélget veled és a gyerekkel.
Ezután következnek a foglalkozások(ülések).
Hetente,kéthetente kell mennetek.
Ezeken csak a gyerek van bent.
A lányom elmondása szerint rajzoltak,társasoztak,beszélgettek.Veled is fog időnként beszélni,kaptok feladatokat,stb.
Szerintem a gyerek állapotától függ,milyen gyakran kell mennetek.
15 éves.
Köszi.
#7 jól leírta.
Egyfelől természetesen kell a gyerek közreműködése is. Az jó jel, ha ő is motivált.
Minden pszichológus más és más módszertannal dolgozik. Tény, hogy sok a beszélgetés, de ugyanúgy lehetnek játékos feladatok is. A szorongás egy igen jól kezelhető problematika, a pszichológus sokat segíthet ebben.
Megtaníthat jónéhány olyan trükköt, módszert, amivel a gyerek fel tudja ismerni és le tudja küzdeni a szorongását.
Ez fontos különbség! Nem a pszichológus fogja kidumálni belőle a szorongást, hanem megadja azokat a mankókat, eszközöket, amivel a gyerek ő maga tudja kezelni a problémáját.
Egy szorongásos zavar kezelése normál esetben középtávú folyamat, ami azt jelenti, hogy általában úgy 15-20 ülést igényel. Ez persze csak egy irányszám, a konkrét fejlemények tükrében erősen változhat - ez tehát egy általános, nagyjábóli becslés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!