Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Autistaként mit tudok tenni...

Autistaként mit tudok tenni azért, hogy beilleszkedjek?

Figyelt kérdés

Nagyon nehezen megy a szemkontaktus és szorongok ha közösségekbe kell menni. Mindemellett szenzorosan is érzékeny vagyok. (Főleg hang, de a fények is.)

Kiközösítettek és/vagy nem fogadtak be több zsidó közösségben is, mert nem vagyok olyan mint az átlag.

A kérdésem az, hogyan tudnék jobban neurotipikusnak tűnni?

2023. dec. 20. 19:18
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
58%

kb. semmit.

Saját tapasztalat, én is autista vagyok.

Jobb, ha nem erőlködsz azért, ami valószínűleg nem sikerülhet, mert nem vagy rá alkalmas. Nekünk inkább a kiilleszkedés való, azon kell dolgozni, pl. otthoni melót találni, barátokat szigorúan megválogatni, stb.

2023. dec. 22. 15:22
 12/13 anonim ***** válasza:
37%
Kiileszkedés jó szó, hajlamos vagyok rossz emberek es helyzetek mellett kitartani, ha megszoktam őket .... nehezen változtatok es a sunyi dörzsölt emberekkel szemben semmi esélyem
2023. dec. 22. 16:46
 13/13 anonim ***** válasza:
69%

Ha megszólnak valami "furcsa" szokásod miatt, magyarázd el, hogy ez nem a te hibád, az állapotoddal jár. Ha valahol emiatt megszólnak, ne akarj abba a közösségbe tartozni.

Mivel az autizmus nem gyógyítható, csak együttélni tanulhatsz meg vele. Ne próbálj meg színészkedni vagy változtatni magadon, mert belerokkansz. Tiszteld a saját határaidat és amit lehet, "védj" ki. A hang ellen kipróbálhatsz füldugót vagy zajszűrő fejhallgatót.

2023. dec. 22. 22:36
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!