Érdemes pszichológushoz fordulni? Valós segítség lehet?
Érzelmileg elérhetetlennek érzem magam. Mármint érzelmeim vannak, méghozzá túl sok is. De szégyellem kimutatni, nem is igazán tudom senkifelé. Igyekszem őket el is nyomni magamba mert csak csalódáshoz vezetnek.
Mennyibe kerül egy pszichológus? Szerintem csak 1-2 alkalomra mennék, amikor magyarországon leszek. (külföldön élek)
Soha nem szoktam senkivel beszélni az érzéseimről, nem akarok senki terhére lenni azzal, hogy a problémáimat hallgassa.
Igazából a mindennapokban már sok éve próbálom játszani, hogy érzéketlen vagyok. Igyekszem úgy tenni, mint ha bíznék az emberekben, de igyekszek nem bízni és minél kevesebbet megosztani magamról, hogy ne legyen mivel visszaélni. Sokszor magányos vagyok akkor is ha társaságban vagyok.
Igazából szinte mindenki azt hiszi, hogy nem érint meg semmi és egy szikla vagyok, de ez csak álca. Igazából csak azért szoktam magabiztos lenni, mert nem akarok megfelelni különösebben az embereknek, mert nem tartom többnek őket mint magamat. Jóindulatú akarok lenni mindenkivel, de ott élnek vele vissza ahol tudnak. Olyanok titkait is őrzöm akik az első adandó alkalommal átb4sztak.
Ez nem erősség-gyengeség kérdése, hanem sokkal inkább önismeret, bátorság szembenézni a saját múltaddal és negatív érzéseiddel, illetve egy szakember új nézőpontokat adhat és átkeretezhet dolgokat mindkét irányba.
Pl. bennem egészen addig az élt, hogy milyen jó fej szüleim vannak, akik 12 éves koromban, amikor kiderült, hogy az egyikük megcsalta a másikat, minket, gyerekeket kérdeztek meg, hogy mi legyen a házasságukkal, erre egészen addig büszke is voltam, míg el nem meséltem ezt a pszichológusomnak is, aki elmagyarázta nekem, hogy ez milyen szörnyű dolog áttolni a felelősséget a gyerekekre egy válás esetén a gyerekeknek legyen jó jelszó alatt is! Rengeteg más érzelmem és gondolatom függött életem eme eseményétől, hogy milyen jó volt nekem, hogy már 12 évesen ilyen felnőttként kezeltek a szüleim, pedig az egész házasságuk végig tragikus volt, és míg legalább egy fedél alatt éltünk mind, a válás még tragikusabb, amelynek fájdalmát nem sokkal enyhíti az, hogy némi irányítást kaptam a kezembe pl.
Szóval szerintem is keress online pszichológust terápiához, attól még ugyanúgy erősnek és bátornak kell lenned egy igazi terápiához szembesülni a múltaddal, hogy fel tudd dolgozni azt, amitől nem olyan vagy, amilyen szeretnél lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!