Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez mitől lehet?

Ez mitől lehet?

Figyelt kérdés

Sokszor van mellkasi nyomásom. Valamikor csak a mellkasom nyom, valamikor pedig más tünet is társul hozzá mint pl. izzadás, szapora pulzus, magas vérnyomás, székelési inger, remegés. Voltam többször kivizsgáltatni magamat (kardiológus, vérvétel) szervi problémát nem találtak.

Hétvégén elvoltunk családi rendezvényen, ott is aludtunk. A két napban semmi tünetem nem volt. Haza értünk és rá kb 3 órára a semmiből kezdett nyomni a mellkasom, tartott kb 20 percig és elmúlt. Ez eljátszottam kb 2* még utána.

Múltkor 3 napot voltunk el családi kiruccanáson. Ott a 3 nap alatt sem volt egyáltalán semmi rosszullétem. Akkor mikor haza jöttünk nagyon sokáig (nekem soknak számít) kb 1 hónapig semmi, de semmi rosszullétem nem volt.

Többnyire itthon jön rám, naponta többször. És szinte minden nap. Ritka az olyan nap hogy ne lenne akár egy alkalom hogy ne nyomna a mellkasom.

Vajon mitől lehet hogy csak itthon jön rám? Ha nem vagyok itthon ennyire ki tud kapcsolni az agyam? Ha pedig itthon vagyok a tudatalattim pánikol?

Oké, de egészséges hogy nem telik el nap hogy ne lennék legalább 1* rosszul? Ezek a rosszullétek 20 perctől van hogy akár 2 óráig is eltartanak.

2023. dec. 3. 23:53
 1/2 anonim ***** válasza:
61%
Ezt hivjak hypohondrianak, vagyis betegsegek bekepzelese. Valosagban semmi bajod, unatkozol, nem foglalkoznak veled. De ebbe nem fogsz belenyugodni, orvoshoz rohangalsz, s vegul talasz egy feszbuk csoportot ugyanilyen (nem letezo) tunetekkel, ahol jol megbeszelitek a dolgot, s ettol boldog leszel. Ennyi.
2023. dec. 4. 00:15
 2/2 anonim ***** válasza:
Ért valamilyen trauma otthon?
2023. dec. 4. 02:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!