Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A pszichológusok mennyire...

A pszichológusok mennyire akarnal traumát keresni, illetve mennyire lehet mással is foglalkozni?

Figyelt kérdés
2023. dec. 1. 14:20
 1/4 A kérdező kommentje:
Úgy akartam írni, hogy esetedben, csak nem engedte a rendszer.
2023. dec. 1. 14:27
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Nekem engedi a pszichológusom, hogy aktuális problémákról, félelmekről beszéljek.
2023. dec. 1. 14:40
 3/4 anonim ***** válasza:
Nálam is a feladat most, hogy a szüleim okozta traumákat feltárjuk, amik nem annyira nyilvánvalóak.
2023. dec. 2. 15:27
 4/4 anonim ***** válasza:

Én nem érzem, hogy különösebb traumáim lennének, ezt elmondtam a pszichológusnak is. Beszélgettünk a gyerekkoromról, vagy hogy egy-egy témában milyen mintákat láttam otthon, és ezek alapján szerintem a pszichológus is azt látja, hogy nem igazán traumák okozzák a jelenlegi nehézségeimet, inkább az egész személyiségem és az, ahogy az egész eddigi életemet alakítottam, mert nem igazán érzem, hogy traumákat keresnénk. Nekem pont azt segített felismernem, hogy milyen támogató közeg vett körül mindig is, merjek jobban bízni a világban és magamban.

Leginkább a mindennapi problémáim kezelésében, az életvezetésben kértem tanácsot, amihez úgy éreztem meg kell erősítenem a személyiségemet, és feltárni, hogy honnan ered, hogy ilyen vagyok, ezért fordultam hozzá. Tehát én is vissza akartam menni a gyökerekig, és szerintem ez is a jó módszer, csak nálam szerencsére nem összetetz traumákat lehet ott találni.

2023. dec. 3. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!