Kész vége, két napja letettem a Rivotrilt, mert kisbabát várok?
Kiderült, hogy babát várok és alkalom szerűen már évek óta szedtem Rivotrilt 2mg-ot általában, ha pánikrohamom volt. Így viszont, bár az orvos és a pszichiáter szerint sem okozna a babánàl semmi bajt a gyógyszer, én úgy döntöttem, nem akarom tovább szedni. Tudom, hogy fokozatosan érdemes leszokni, de nem akarom ebben az állapotban sem a babát , sem magam mérgezni tovább, főleg úgy, hogy 13 hetesen derült ki a terhesség (mert nekem a Rivotril mint kiderült a ciklusom is felborította , és hol megjött, hol nem , vagy ha meg is jött, volt hogy negyven pár vagy még hosszabbak voltak a ciklusok, ezért sem derült ki előbb a terhesség). Remélem minden oké lesz, a 12.heti genetika mindent rendben talált és bízom abban is, hogy nem lesznek durva elvonási tünetek.
Szerintetek csináljam így, mert volt már hogy így tettem le évekre, csak aztán újra kellett kezdenem szedni, vagy szokjak le fokozatosan? Én abban bízom, hogy mivel nem minden nap szedtem csak mondjuk átlag heti 2 alkalommal, így nem fog megviselni az elhagyàsa.
- Nem fogod tudni letenni, így nem, mert függő vagy.
- Nem kéne baba egy mentális beteg, gyógyszer függőnek.
Lehet lepontozni, jelenteni, anyázni!
Kettes ez a te véleményed. Ennyi erővel gyakorlatilag alig születne gyerek, ha ilyen alapon néznénk, hogy ki vállaljon meg ki nem, mert sajnos a szorongás, pánikbetegség már népbetegségnek számít.
És mint írtam ,már egyszer így letettem, most is le fogom. Szép estét neked 🙂.
4.-re.
Ja, mint amikor a dohányos mondja, hogy könnyű letenni a cigit, hisz neki is sikerült. Eddig 14X.
#5 Maradj már.
Kérdező!
A terhesség egyébként nem szerepel a Rivotril ellenjavallatai között viszont azt írja, hogy a harmadik trimeszterben vagy szülés folyamán nagy adagokat alkalmazva a még meg nem született magzatnál szívritmuszavar léphet fel, az újszülöttnél pedig hypothermia, hypotonia, enyhe légzésdepresszió és táplálkozási gyengeség.
Most komolyan lepontoztátok a gyógyszer hivatalos alkalmazási előiratában szereplő adatot amit rendszeresen frissítenek?
(7es válaszra gondolok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!