Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért nem értek meg bizonyos...

Miért nem értek meg bizonyos dolgokat?

Figyelt kérdés

Van bennem empátia,értem a humort ,a cinikus megjegyzéseket is.

De sokszor nem értem,hogy amit mondtam vagy csináltam az milyen hatással van a másik emberre.Ha nem mondja meg szemtől szembe,hogy megbántottál,rosszul esett srb csak utalásokat tesz azt nem értem (egy barátnőm szokott segíteni abban hogy elmondom Neki a sztorit és Ő elmagyarázza hogy mi mit jelent az amit a beszélgető partnerem mondott/reagált.)

Ez mitől lehet?

2023. nov. 16. 22:19
 1/6 anonim ***** válasza:
33%
Hát akkor mégsincs benned elég empátia. De ez még fejlődhet, ha rajta vagy az ügyön. Te most azt akarod kérdezni, hogy autista vagy-e?
2023. nov. 16. 22:30
 2/6 A kérdező kommentje:

Nem,azt tudom,hogy nem vagyok autista.

Csak nem értem,hogyan lehet az,hogyha Valaki elmesél egy élményt,akkor abba bele tudom élni magam,tudom mit mondjak,ha olyan a sztori még a könnyem is kicsordul,viszont ha én csinálok vagy mondok valamit azt miért nem tudom,hogy mit vált ki a másik emberből.

Keresem hol a hiba,pont azért amit írsz,hogy fejlődhessek.

2023. nov. 16. 23:16
 3/6 anonim ***** válasza:
45%
Mindenkeppen valami mentalizacios kepessegbeli vagy empatia problema. Pszichiater, pszichologus tudna felmerni es megmondani, milyen allapot ez...
2023. nov. 17. 03:27
 4/6 anonim ***** válasza:
0%

Minden nő ilyen ha partnerviszonyban van.A nők egyáltalán nem a partnerekkel beszélik meg ezt, hanem a legjobb baratnőjükkel. Ott aztán a legapróbb részletekig kielemeznek téged.

Hogy miért? Mert érzékenyek, nem akarják kimutatás azt amit legmélyebben éreznek, sőt lehet csak később jön ki a válaszrrakció rajtuk.

Azt én sem értem miért olyan zárkozottak a partnerekkel, bizonyára arra gyanakszom félnek hogy kihasználhatók lesznek vagy erősnek akarják mutatni magukat? Pláne ha nem az első vagy.

2023. nov. 17. 08:06
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
4 Hat te teljesen felreertelmezted a kerdest... valami teljesen mas temarol kezdtel itt valogni. Nalad nem empatias problemak lehetnek, hanem szovegertesi. De sulyosak!
2023. nov. 17. 11:21
 6/6 A kérdező kommentje:
3-as köszi.Végül rákérdeztem a pszichológusomnál,és igazad volt.Mentalizációs probléma. A Gyerek koromból ered a probléma forrása.
2023. nov. 27. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!