Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az új párom olyan dolgokon is...

Az új párom olyan dolgokon is kiakad néha, amik meg sem történtek / nem úgy történtek / nem hangzottak el. Ez valamiféle mentális betegségre utaló jel lehet?

Figyelt kérdés

2023. nov. 13. 10:59
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
63%

Nem jön ki ennyi idő alatt.

24 óra édeskevés ahhoz hogy kiderüljön valóban van gond vele vagy nincs, egy napig minden dilis képes titkolni hogy nem normális.

Majd ha összeköltözöl lehet akkor egy hét múlva kapod az első pofont.

Ha már felmerült egy hónap után a gondolata annak, hogy valami nincs rendben vele akkor ott tényleg lehet gond.

Addig dobd ki amíg nem késő.

2023. nov. 14. 14:08
 12/22 A kérdező kommentje:
Dehát ez csak egy kis furcsaság. 1 inkább negatív dolog a 99 egyértelműen pozitív mellett.
2023. nov. 14. 14:17
 13/22 anonim ***** válasza:
88%
A kis furcsaságból lesz majd a nagy a féltékenység a verés stb.
2023. nov. 14. 16:24
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Én várnék még az összeköltözéssel. Nem szakítanék, mert mindenkinek lehetnek furcsa dolgai, de figyelnék ezekre. Eleve nem érdemes friss kapcsolatban összeköltözni. Nem árt egy-két évig párkapcsolatban lenni, és utána összeköltözni, de azt se muszáj, maradhat látogató is a kapcsolat, ha ez mindkét félnek megfelel. A párod viselkedése egyébként két dologra utalhat: vagy skizofréniája lehet, mert ott vannak téveszmék, téves érzékelések. Vagy gázlángozik, ami nárcisztikusakra vagy pszichopatákra jellemző. Ezzel téged akar elbizonytalanítani, hogy ne higgy magadban. Az is utalhat az utóbbira, hogy tökéletesnek tűnik ezen kívül. A nárcik és a pszichopaták úgy etetik be a partnerüket, hogy az elején elszínészkedik a tökéletes párt, de ez csak néhány hónapig vagy maximum egy-két évig tart és utána átmennek bántalmazóba.

Én pszichológussal konzultálnék, hogy mi baja lehet, sőt, neki is javasolnám, hogy vizsgáltassa meg magát. És várnék. Ha komoly baja van, az egy-két éven belül kijön, össze még nem költöznék vele a helyedben.

2023. nov. 15. 22:22
 15/22 A kérdező kommentje:
Hát az összeköltözés már adott, mert ő már a kapcsolatunk miatt felmondta a vidéki munkáját és albérletét, úgyhogy január végétől mindenképpen a fővárosban szeretne élni velem.
2023. nov. 15. 23:34
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Vigyázz magadra! Én írtam a 14-est. Amúgy megkérdezte, hogy odajöhet-e? Vagy csak bejelentette, hogy hozzád költözik? Ha az utóbbi, az szimpla élősködés. Nagy eséllyel egy parazita telepszik a nyakadra. Erőltette, siettette a dolgot? Ez sok mindent más megvilágításba helyez. Vigyázz, ki ne forgasson a vagyonodból, lehet, hogy egy hozományvadász!

Én a párommal látogató kapcsolatban állok. Ha csak úgy a nyakamra akarna költözni anélkül, hogy ezt megbeszéltük volna, vagy beleegyeztem volna, lapátra tenném. De nekem se lenne képem csak úgy odaköltözni hozzá.

2023. nov. 15. 23:41
 17/22 A kérdező kommentje:

Mindketten akarjuk a költözést, mert számomra is egy nagyon vonzó személy. Egyébként ő jobban keres mint én, úgyhogy nem hinném, hogy a pénzemre utazik. Szimplán csak mindketten egyből azt éreztük, mintha már ezer éve ismernénk egymást, mert egyből annyira megvolt az összhang. Ahogy említettem, alapvetően minden fontos kérdésben egyezünk, de legalábbis nagyon hasonlítunk. Egy kicsit talán a lelki társamnak érzem.

Egyébként a volt párom is 1,5 hónap után hozzám költözött és 4,5 évig együtt voltunk. A végére elhidegültünk egymástól, de azért összességében egy kellemes kapcsolat volt.

2023. nov. 15. 23:50
 18/22 anonim ***** válasza:

Az is megoldás lehet, hogy béreljen ki egy budapesti lakást egy ideig, ha olyan jól keres. Mindenesetre én óvatos lennék. A leírtak alapján nem valószínű, hogy skizofrén lenne, mert ők ritkán képesek jól keresni. De aggasztó az, amit írsz. Nagy az esélye, hogy gázlángoz téged, sajnos arra is van esély, hogy bántani fog. Ha szinte mindenben egyeztek, az fakadhat pl. a tükrözés nemű manipulációs módszerből is.

De ne legyen igazam, van, hogy jól sikerül a kapcsolat, de én pszichológust javaslok, mielőtt elköteleződnétek, vagy odaköltözne. Ha pl. verni kezdene, nagyon nehéz a te lakásodból kitenni.

[link]

[link]

2023. nov. 16. 00:01
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Sőt, lehet, hogy ugródeszkának használ. Vidékről Pestre akart menni, kis költséggel. Vannak, akik olyan pofátlanok, hogy ráakaszkodnak egy pestire, csak ne kelljen drága lakást bérelni. Természetesen nincs mindig ez mögötte, de erre is gondolni kell, mert sokszor nem normális, ha valaki ilyen gyorsan össze akar költözni. Még nagy szerelem esetén se!
2023. nov. 16. 00:03
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
19 Pontosan! Szorol szora leirtad a gondolataimat...
2023. nov. 16. 00:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!