Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Melyik nyugtató a legjobb?

Melyik nyugtató a legjobb?

Figyelt kérdés

Hova, Sedogelat vagy Sedacur Forte?

Szükségem lenne rá, szorongás, ingerlékenység és néha már úgy érzem nem bírom tovább és összetörök mindent magam körül. Melyik a legkímélőbb nyugtató?

És ne tompítson el nagyon.

2010. okt. 19. 22:47
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
55%

Alkoholt tilos nyugtatóval keverni! Központi idegrendszeri depresszáns mindkettő, együtt bevéve durvább és kiszámíthatatlanabb a hatása.

Amúgy a xanax és frontin hatóanyaga ugyanaz:P

2010. okt. 19. 23:34
 12/18 anonim ***** válasza:
vezesd le a feszültséget, a nyugtató nem arra való, amit írtál, ezt a fajta feszültséget le kell vezetni
2010. okt. 19. 23:39
 13/18 anonim ***** válasza:
A kérdező által felsoroltak nem gyógyszerek, hanem gyógynövényes készítmények..
2010. okt. 20. 11:48
 14/18 anonim ***** válasza:
Én most fedeztem fel magamnak a Cirkulin Valeriana drazsét. De ez nagyon enyhe, csak nekem pont elég. Én olyat kerestem, ami nem tompít, nem álmosít, de valamennyire oldja a szorongást, stresszt, és ez bevállt. Nem érzem tőle máshogy magam, csak elmúlik az a borzalmas feszültség, amit olykor érzek.
2010. okt. 20. 11:53
 15/18 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Az utolsó kommentelő amit írt, lehet kipróbálom. Utána néztem és tényleg nem tűnik olyan borzasztónak.! :)
2010. okt. 20. 14:04
 16/18 anonim válasza:

Ezek nagyon nagyon gyenge nyugtatók, ha jól tudom mind a 3 sima gyógyhatású, vény nélkül simán kaphatók vagy akár drogériákban is.

Azoknak valók, akik kicsit stresszesek, van egy kis alapidegességük de tökéletesen élik az életüket de lehet közbe bekapnak egyet hogy enyhítsék kicsit a stresszt vagy gyorsabban elaludjanak egy húzosabb nap után.

Ezek egyike sem okoz semmilyenféle függőséget és túladagolni is lehetetlen őket. Gyógynövények. Olyan mintha rágcsálnál valami növényt, ha jól tudom macskagyökér meg citromfüvek vannak benne. Semmi extra, nekem ezek az ég atta egy világon semmit sem hatottak, igaz az én problémámon már a Xanax meg Rivotril is alig segít de erre inkább nem térek ki, csak nagyon remélni tudom te nem jutottál el erre a szintre...

Egyedül Hovával volt dolgom, amúgy nagyon-nagyon büdös gyógyszer, talán egy nagyon minimálist segített még anno amúgy elég sokan dícsérek. Embere válogatja, mindenkire máshogy hat...

Kérdés mily súlyos a betegséged, ha egyáltalán van... Én tudom milyen ez... Elmehetsz egy pszichológushoz és ő felméri az állapotod. Nagyon remélem hogy nem kell gyógyszereket szedned, de ha súlyosnak látja akkor bizony tovább irányít egy pszichiáterhez aki ír fel vényköteles nyugtatót. Én Xanaxot szedek, egyáltalán nem okozott függőséget nekem, kb 50% leviszi a pánik hatásomat. Én egyáltlaán nem tompulok el tőle, de pl. este kiváló altató. FOntos jó pszichiáter legyen. Az enyém pl azonnal felírta a Xanaxot nekem, de nem engedi hogy túlzásba vigyem a szedését, és pl már nagyon mondja hogy lassan szokjam le róla. Az olyan, amelyikhez odamész, és felírja minde alkalommal a gyógyszert aztán pá, az olyan sürgősen ott kell hagyni, azok csak bedrogozzák az embert és az őrületbe kergetik. Nem kell megijedni, ezek a gyógyszerek normális szedése és adagolása melett semmi bajt nem okoznak, csak szépen lassan le kell szokni 1 év után de ezt egy normális pszichiáter tudja. Ezek a gyógyszerek ugy vannak kitalálva, hogy ne tegyék tönkre az embert, nem kell azonnal rémeket látni. Természetesen aki ész nélkül kapkodja egész életen át, annak lőttek, de aki az előírt adagot szépen szedi és fokozoatosan leáll ha eljött az ideje az ég atta egy világon semmilyen kárt nem okoz a szervezetben.

De mint mondtam, remélem elég lesz neked egy jó pszichológus aki elbeszélget veled. de azért írtam le a pszichiáteres részét, ha esetleg ne adja isten szükséged lenne rá akkor se ijedj meg!

2010. okt. 20. 15:05
 17/18 anonim ***** válasza:

Utolsó előtti vagyok, amit az utánam író írt ("Ezek nagyon nagyon gyenge nyugtatók, ha jól tudom mind a 3 sima gyógyhatású, vény nélkül simán kaphatók vagy akár drogériákban is.

Azoknak valók, akik kicsit stresszesek, van egy kis alapidegességük de tökéletesen élik az életüket de lehet közbe bekapnak egyet hogy enyhítsék kicsit a stresszt vagy gyorsabban elaludjanak egy húzosabb nap után. ") nos én pontosan erre szedem :) Szóval erre tökéletes. Ennél komolyabb dologra nem alkalmas, ez tény, viszont nekem arra nagyon jó, hogy a mostani kicsit zaklatottabb időszakomban is helyt tudjak állni, ami a kötelességeimet illeti. Igaz, én tudom, hogy mi a stresszforrás, tudom, hogy mikor számíthatok rá, és ezt megelőzve veszem be a drazsémat, így nem leszek ideges, tudok arra koncentrálni, amire kell. Viszont szeretem benne, hogy nem olyan, mint az erősebb, receptre kapható nyugtatók. Nem leszek tőle álmos, nem lassulok le, egyszerűen csak olyan vagyok, mint amikor nincs okom az idegeskedésre.

De valószínűnek tartom, hogy (sarkított példa), ha a kivégzésemre várnék, akkor ez édes kevés lenne. Szóval nagyon durva dolgokra ez biztos nem megfelelő.

2010. okt. 20. 18:33
 18/18 anonim ***** válasza:
Ja még annyi: szerintem emberileg nagyon változó lehet, hogy ki mennyire fogékony a nyugtatókra. Én még régen szedtem egy darabig Xanaxot, hát ma már biztos nem venném be, mert nekem nagyon rossz volt. Igaz, a feszültség elmúlt, viszont valami mély ürességérzet maradt a helyén, ami sokkal rosszabb volt.
2010. okt. 20. 18:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!