Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen gyerekkori traumátok volt?

Milyen gyerekkori traumátok volt?

Figyelt kérdés
na szóval... amikor megszülettem akkor apám elhagyott minket.. igy anyával éltem illetve élek azota is... anyámnak rengetegszer voltak alkohol problémái... a gyerekkoromat ez tette tönkre.. rengetegszer láttam fel holtan feküdni anyámat a földön... rengetegszer voltam bent nála a pszihiatrián.. láttam lekötözve a kórházban.... halottam történeteket tesómtol hogy őket hogy tette tönkre anyám.... viszont a legdurvabb az utolsó italozása volt kb 6 éve.. az egész odáig fajult hogy öngyilkossági gondolatai voltak mondta hogy nem birja mar ezt fejbefogja magát lőni.. hívtam a rendőrséget meg a mentőket... az orvosa szerint egy nap választotta el őt a haláltól... en fel jelentettem anyát mert részegen kizart a lakásból... ( anya volt részeg) anya ment a pszihiatriára ismét... én a gyivibe.... aztán volt bírósági tárgyalásunk is....kiskoromban rengetegszer keszultem arra hogy anya elissza az életet és többé nem kelfel

2023. nov. 3. 21:05
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem alkoholista apám volt, aki az egész életben csinálta a balhét, ordítozott, fizikálisan és mentálisan bántalmazta egy életen át anyámat. Csórók voltunk, eljönni nem lehetett onnan. Meghalt a testvérem 13 éves koromban, meg egy csomó rokonom is, ami nem volt túl jó, ennyiszer találkozni a halállal már fiatalon. Anyám depressziós, sokszor alkoholba menekült ő is. Sok betegség is volt. Rettegés volt a gyerekkorom nagy része a veszekedések, dulakodások miatt. Meg még sok volt, tele volt a gyerekkorom szarsággal.
2023. nov. 3. 21:21
 2/9 anonim ***** válasza:
97%
Ki voltam közösítve, 4.év félévétől amíg el nem ballagtam 8-ban. Mindennap gyomorideggel léptem be a terembe, attól rettegve hogy aznapra mit tartogattak.
2023. nov. 3. 21:23
 3/9 anonim ***** válasza:
96%
Alkoholizmus, depresszió, öngyilkossági kísérletek, egy állandóan megfelelni akaró, "mit szól majd a falu" közeg. Most jött ki rajtam pár éve. De pszichoterápia segített szerencsére átfordítani a személyiségemet.
2023. nov. 3. 21:35
 4/9 anonim ***** válasza:
88%

Az egész gyerekkorom egy trauma. 🫠✌️

Elhanyagolt gyerek voltam (vagyok), a szomszéd és egy rokon is molesztált, az általános iskola 8 éve pokol volt.

Aztán megpróbáltam megölni magam, és anyám meg lecseszett.

2023. nov. 3. 21:37
 5/9 anonim ***** válasza:
23%
Nem volt semmilyen gyerekkori traumám, egyke gyerek vagyok tehetős, jómódú családból, mindenem megvolt amit akartam és minden célomat elértem, mert folyamatos biztatást és támogatást kaptam a szüleimtől / rokonaimtól. Szeretetben nevelkedtem és igyekszem én is ezt biztosítani a gyerekeim számára.
2023. nov. 3. 23:36
 6/9 GJLarsFan ***** válasza:
5-ös: te akkor szerencsés vagy, de nem ez volt a kérdés.
2023. nov. 4. 07:49
 7/9 anonim ***** válasza:
11%

5. De. Volt. Ez a komment sokmindent elárul. Hogy miért kell például itt bizonygatni ezt. Olyan kérdés alatt, ami pont a fordítottját kérdezi.

Nekünk hazudhatsz, idegenek vagyunk, ugyanúgy felkel a nap. De magadnak... Az már a te belső tartalékaid munkája. Sajnálom.

2023. nov. 4. 09:33
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Sok családon belüli erőszak, késelést, kikötözve verést végignézni, alkoholizmus, verekedések, verések, féltékenység, irigység, erdőkben, elhagyatott helyeken alvás...

Származás, anyagi helyzet miatti kiközösítés a suliban. De sok ember elmondhatja magáról, hogy hasonló gyerekkora volt.

2023. nov. 4. 12:15
 9/9 anonim ***** válasza:
45%

Ti hogy éltek még és minek akartok?

Nekem is az egyik legszarabb család jutott, elmebeteg életképtelen apa, tipikus durva narci vonásokkal, bántalmazás a szemem előtt, majd iskolai bántalmazás.

Szorongasos depressziós személyiségzavaros idióta lettem én is. Az ilyen családoknak nem kellene szaporodni

Kb olyan jövő vár rám ami a poklok pokla

2023. nov. 5. 22:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!