Pszichiáter komolyan veszi, ha az embernek öngyilkos szándéka (terv) miatt kér segítséget? Vagy haza küldi? Tapasztalat?
Mennyire veszik ezt bent komolyan? Befektetik ilyenkor a krízisben lévő embert?
Olvastam hivatalos cikkeket, hogy amennyiben annyira beszűkült tudatalatállapotban van, hogy csak az öngyilkosságról tud beszélni semmi másra és egyértelmű szándéka van, önmagára veszélyes, akkor felveszik osztályra.
De hallottam olyat is hogy volt olyan akit még öngyilkossági kísérlet után is hazaküldték, nem is vették fel a pszichiátriára.
Mennyire veszik komolyan, ha valaki tényleg semmi más kiutat nem lát, és benne van a pakliban ha hazaküldkk akkor meg is teszi,
Mi alapján mérlegelnek?
Utolsó valaszolonak:
Az öngyilkosságra készülő személy szinte mindig ad jeleket a környezete számára öngyilkossági gondolatairól, terveiről. Tévhit, hogy aki beszél róla, az nem követi el az öngyilkosságot. A legnagyobb hiba, amit a környezet elkövethet, ha nem veszi komolyan a figyelmeztető jeleket.
felmérések szerint az öngyilkosságot elkövetőknek több, mint a fele kért orvosi segítséget valamikor az öngyilkosságát megelőző fél évben.
Én úgy vagyok vele, hogy már nem bírom tovább, és nem látok más megoldást,
Mivel a pszichológusom kért időpontot nekem pszichiáterhez (jövőhéten megyek)
Úgy vagyok vele, hogy elmondom neki, és megpróbálok segítséget kérni, de ha ő se vesz komolyan, akkor megteszem,
Nem bírom már.
Beszereztem midnent, ami kell, úgy érzem hogy nincs más kiút
Saját magad jelentkezz kórházba ezzel. Nem tudni milyen pszichiáterhez kerülsz, nem mind lelkiismeretes, sőt a többség nem az.
Egyébként, ha ez a pszichiáter nem válik be, az nem jelenti azt hogy fel kellene adni. Addig keress még nem találsz számodra megfelelőt.
16-os válaszomra én is adok egy választ a 19-es kérdésére.
Én voltam kórházban, mert kiütötte az idegeim a gyógyszer és pszichotikus lettem tőle mellékhatásnak. De azóta már sokkalta jobban vagyok és nincsenek ilyen gondolataim aktívan. Azaz tényleg minden a gyógyszereken múlik.
18-as: a mentális betegségek nem így működnek. Ez nem csak a gondolataidra van hatással, hanem az egész idegrendszerdre, szervezetedre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!