Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha egy nárcisztikus ember...

Ha egy nárcisztikus ember ismerkedik valakivel, általában mennyi ideig tudja titkolni, hogy ő problémás?

Figyelt kérdés
Kicsit olvasgattam a témáról, most hallottam először a love bombing jelenségről. Eszerint amikor valaki egy nárcisztikussal ismerkedik, valójában az első időszakban minden a tökély jegyében telik és szinte el sem hiszi a másik félről, hogy valakivel ilyen tökéletes lehet az ismerkedés. Aztán ha a nárcisztikus nyeregben érzi magát, akkor fokozatosan kiderülnek a problémák. Elkezd ghostingolni, szép lassan felfedi az arcát. Na de nagyjából mennyi ideig tudja/akarja retegetni az eredeti énjét? Mert ha ez már az ismerkedés elején feltűnik a másik félnek, akkor nem értem, miért akarná tovább folytatni vele a randizgatást. Lehetséges, hogy akár csak hónapokkal később kezd feltűnni, hogy baj van, addig pedig minden marad idilli?

2023. okt. 30. 13:13
 1/10 anonim ***** válasza:
8%

Mi az igazi kérdés?

Nem tudom mi az a nárcisztikus valójában, de a kérdésben két emberke szerepel.

Mi a fontosabb?

Felismerni a nárcisztikust és dönteni, akarom-e kapcsolatot vagy önmagam vagyok vak?

2023. okt. 30. 13:25
 2/10 A kérdező kommentje:
Ismerkedem valakivel és mindketten nehezen hisszük el, hogy az tényleg velünk történik meg, annyira csodálatos minden. Éjjel-nappal egymásra gondolunk, telefonálunk, chatelünk, ha találkozunk, le se tudunk szakadni egymásról. Egy barátom szerint viszont ez a tempó nagyon gyors és megkérdezte, hogy nem nárcisztikus -e a jelöltem. Nem hiszem, de azért bogarat ültetett a fülembe. Még csak 2 hete ismerkedünk egyébként, de az tényleg ilyen intenzív. Ennyi idő alatt már kezdene derengeni, ha a jelöltemmel valami baj lenne, nem?
2023. okt. 30. 13:35
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Akkora love bombing volt h hamar legyen gyerek is, mire várjunk 40 felé, ő most érzi h akar, velem, tőlem, jó lesz...

3 hónapos terhesen kezdődtek, először azt hittem a hormonok miatt vagyok érzékeny, de aztán rájöttem mibe csöppentem, kettős mérce, elégedetlenség, kritikus annyira hogy magamban kételkedem, egyre magasabb teljesítményt várt el, mindent én csináljak, más jobban csinálná, nem akarom eléggé a családunkat, reggeli ölelés helyett pattogas hogy mik a mai teendőim, gyerek mellett nem lehettem kimerült, sosem pihenhettem, mert mire fel, szedjem össze magam, az anyuka agyam volt a kimerültségtől de ez is inkább az én hibám nem akarom eléggé, milyen anya vagyok, bezzeg más stb..

2023. okt. 30. 13:36
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan addig tudja rejtegetni, ameddig akarja. Amíg az idilli kép fenntartása az érdeke, mert cserébe kap a családi vállalkozásban valami jó melót vagy fiktív megbízást és nem talál még jobb lehetőségeket, addig ő pontosan hozni fogja azt az ábrát, amiért őt megszerették. A valós kép pedig úgy kezd bontakozni, amikor már feszegetheti a határait és megmutathatja saját magát, mert a válással nyeri a fele vagyont...
2023. okt. 30. 13:38
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

3as vagyok, 1,5 év múlva (tehát kb 1 éves évforduló után lettem terhes) kezdődtek a narcisztikus tünetek.

Ennek már sok éve, együtt vagyunk. Kimerültem de harcolok vele. Pénzügyileg is sakkban tart, hosszú történet. Gyenge vagyok

2023. okt. 30. 13:42
 6/10 anonim ***** válasza:
35%

Az istókát!

Tegyetek fel magatoknak egy egyszerű kérdést!

Akarom ezt, jó ez nekem?

A saját válaszotok megmondja!

Mit hezitáltok?

Most jó vagy mem?

Egyszerű.

2023. okt. 30. 14:01
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekkel tart sakkban, meg a pénzzel. Hogy egyedül képtelen lennék ellátni, nyomorognánk, lám erre arra se vagyok képes, mindent neki kell mondani, apa nélkül csak egy nyámnyila lenne, belerokkannék egyedül mint anyám, stb..
2023. okt. 30. 14:06
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
A gyerek rajong érte, szívtelen vagyok ha ezt elvenném tőle, tonkretenném a gyereket
2023. okt. 30. 14:08
 9/10 anonim ***** válasza:
87%

Az egész hullámzo, sosem tudom mikor robban. Van hogy hónapokig nyugi van, azért sem szól amiért korábban folyamatosan basztatni szokott, sőt kedves, udvarol. Ilyenkor mint egy partra vetett hal próbálok töltődni, és örülök hogy végre nyugi van.

Aztán nem tudni mitől robban, minden szar, folyamatos stressz és elégedetlenség. Ekkor meg azért em tudok szabadulni mert elnyom, teljesen alkalmatlannak állít be mindenre, kimerülök az igazam bizonygatásában. Kb covid előtti lett volna lehetőségem pénzügyileg lépnem, hülye voltam nem mentem. Azóta nagyobb pokol, egyedül vagyunk, külföldön. Segítségem nincs, nincs elő rokonom otthon már.

2023. okt. 30. 14:19
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Elköltözni másik párt keresni, ennyi. Csak addig ülnek magas lovon amíg azt hiszik nem mersz lépni semmit. Minél jobban félsz, annál pofátlanabb lesz.
2023. nov. 5. 08:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!