Pszichiáternek mit mondjak?
Ne mondj neki semmit. El se menj hozzá. Tedd rendbe a táplálkozásodat, és megszűnnek a panaszaid.
Jöhet a lepontozás a sok okostojástól.
Oh, köszönjük, Mr. Séf, az életbölcsességet!
A következő alkalommal, amikor megérkezik az a kliensem, akit az apja egész gyermekkorában terror alatt tartott, ütött-vert, végignézette vele, ahogy a testvéreit is megveri, nem engedte ki a házból, és nem beszélhetett másokkal engedély nélkül, emiatt aztán öngyilkossági kísérlete is volt, konkrétan a szellemi fejlődésére is hatással volt a traumatizáció,
s ma, mikor középkorú, is még megvannak ennek nyomai, mert vagy átmegy ő agresszorba, vagy leblokkol a szorongástól,
majd megmondom neki, hogy egyen jobban, oszt jó lesz!
Tényleg. Köszönöm. Sosem gondoltam volna, hogy egy fincsire elkészített salátástál majd megold mindent! Mennyivel tartozom?
Ha nem léteznének igazi pszichiátriai betegségek, akkor nem lenne rájuk gyógyszer és nem is oktatnák őket a világ összes orvosi egyetemén. Feleslegesen nem tolnak bele milliárdokat a cégek sem mindenféle kutatási projektekbe.
Fontos az egészséges táplálkozás? Igen. Fontos a mozgás? Igen. De a betegséget gyógyszeresen kezelni kell, mert minél tovább marad kezeletlen az ember, annál rosszabb lesz az egészsége. Vagy talán egy cukorbeteg is csak egyen jól és minden problémája megszűnik? Részben igen, de szüksége van a gyógyszerre, mert amúgy életveszélyes állapotba kerülhet. A pszichiátriai beteg meg önmagára, vagy másokra lehet veszélyes, ha nem kezelik a betegségét. Egyik betegség sem olyan, hogy csak kitalálja magának az ember...
Fontos a terápia, az egészséges étkezés és a sport is, de 80%-át a gyógyszer teszi ki a kezelésnek.
Hajrá kérdező! Én is pszichiátriai beteg vagyok. Segítenek az orvosok és a gyógyszerek is, csak meg kell találni azt ami kompatibilis a szervezeteddel. Ez kisebb időbe telik majd, de bízz a tudományban. Ha szerencsés vagy, akkor már az első gyógyszer segíteni fog amit kipróbáltok. De előbb-utóbb mindenki megtalálja azt, ami jó neki. Az a fontos, hogy MINDENT mondj el az orvosnak, hisz akkor tud jól segíteni.
Kedves kérdező!
Voltál már pszichiáternél? Vagy mikorra van időpontod?
Engem is érdekelne, hogy mire kell számítani a pszichiáternél és miket kérdez,
Én is most fogok majd menni először. Én attól tartok, hogy mondjuk nem tudom elmondani a problémámat, mert leblokkolok a szorongástól.
Remélem tud majd jókat kérdezni hogy könnyebben eltudjam mondani a problémát.
Érdekel neked végül hogy alakult, hogy alakul majd az első alkalom a pszichiáternél
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!