Hogyan lehet legyőzni a generalizált szorongást?
Azzal, hogy szembe mész minden olyan helyzettel ami szorongást okoz. Ha megcsinálod, idővel rájössz, nincs mitől félni, szorongni.
Tudom, közhelynek néz ki a dolog, de tényleg csak így lehet.
A 7-es válaszoló jól leírta egyébként, én is nagyon sokáig kerestem erre a megoldást, mert nálam még attól, hogy a szociális helyzetektől szorongtam, egy idő után már mindentől. Lényegében az élettől, hogy mi lesz, mellette feljött nagyon sok dolog a múltamból a traumáim, aztán pedig bele kerültem a szorongási ciklusba.
Akkor már csak azokra tudtam koncentrálni, egy idő után ebből depresszió lett stb, most kezdek kilábalni belőle, de maga a pszcihológus és a mozgás nem elég. Volt olyan, hogy naponta háromszor vagy négyszer mozogtam, abból volt dinamikus mozgás, meg gyúrás, viszont attól függetlenül, hogy addig valamivel jobb, mert megemelkedik a dopamin szinted, attól függetlenül, utána pedig ugyanúgy szar.
Kell a "mankó", ahogy a pszichológusom is mondta, ahhoz, hogy tényleg érjen is valamit a terápia.
Viszont nehéz ez a helyzet, mert lehet egy ideig még a bogyó sem lesz megfelelő, aztán még azt is ki kell tapasztalni várni, hogy az hat egyáltalán neked, amikor amúgy is szarul vagy, szóval kitartást.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!