Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van az, hogy egyesek...

Miért van az, hogy egyesek sosem fáradnak el a munkától, sőt utána még tele vannak energiával társaságba járni, hobbiknak időt szentelni?

Figyelt kérdés

Én péntekre annyira le vagyok merülve, hogy úgy érzem magam és úgy is nézek ki mint egy zombi és a hétvégém általában regenerálódásra kell szánnom az ágyban.

Gyenge idegrendszerrel magyaráztam mindig.

Vagy egyszerűen introverzió és az irodai környezet merít le?

2023. okt. 13. 19:12
 1/3 anonim ***** válasza:

Szerintem ez becsapós, mert lehet van benned egy kis depresszió is.

Például nekem az elmúlt 3 évem a mindennapos sörözésről szólt. Soha nem mentem sehova, fáradt volt mindig, kedvem sem volt, mint ahogy írtam benézett az ablakon egy kis alkoholizmus is.

Aztán letettem a piát, és elkezdtem konditerembe járni. Most már űzöm egy ideje, de nagyon kevés alkalommal volt olyan, hogy volt kedvem elindulni és ne éreztem volna fáradtnak magam előtte. De mikor már beültem az autóba és megindultam, akkor meg már kifejezetten megjött a kedvem hozzá és energikus lettem.

Szóval nem feltétlen az energiaszinteddel van a probléma, legalábbis nem a fizikai energiáddal. Inkább mentálisan vagy lent.

2023. okt. 13. 19:25
 2/3 anonim ***** válasza:
Még nem szoktál hozzá.
2023. okt. 13. 19:26
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem mindegy mekkora az alap energiaszinted. Ez intro/extro-tól független. Ha magas az energiaszinted, gyorsabban is tudsz töltődni, kevesebb pihenésre lesz szükséged, és ugyanolyan jól tudsz működni, mint máskor.

Enervált, beteg, depressziós állapotoknál pont ez az energiahiány van jelen, vagy azért mert tényleg nincs energiád, vagy azért, mert elnyomod.

2023. okt. 14. 06:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!