Miért beszélnek le a mozdonyvezetőségről? Nem vagyok alkalmas? Hogy kezeljem ezt?
Itt az elején szeretném tisztázni, hogy direkt írtam ebbe a kategóriába kérdést. Nekem ez a munkakör az álmom. Nagyon erős önbizalomhiányom van ezzel kapcsolatban.
Egy mozdonyvezető HR-essel beszéltem már személyesen érdeklődve. Ki is töltetett velem egy tesztet, hogy lássam mibe kell fejlődni, amit akkor legalábbis elvártak. A szövegértésben 2 hibám lett, matek hibátlan, logika hibátlan (30/30), hosszabb matekos rész (27 vagy 28/30) lett. Azt mondta, ha betöltöm a 20. életévemet nagyon szívesen vár engem vissza. Ez még a 18. Szülinapom után volt tavaly ősszel.
Azóta még erősebb lett a vágy, megismertem egy tolatásvezetőt, egy forgalmistát is. Mindkettő lebeszélt róla, hogy oda felelősségtudat kell (van nekem, tudom hogy bekell tartani a szabályokat), meg, hogy sok fiatal azt mondja milyen könnyű, meg, hogy nagyon okosnak kell lenni, valamint így lekelezően, hogy 80% alkalmatlan. Amikor mondták nekem, azt is, hogy "pont téged??" Elég rosszul esett. Nekem ez egy fajta hivatástudat. Jővő októberében leszek 20 éves, miskolci telephelyen probálkoznék "megint".
Az, hogy okos vagyok-e, vagy sem, nem tudom. Ha tesztre gondolnak, akkor ahhoz nem kell túl sok ész. Ha az orvosi alkalmasságin van-e logika, nem tudom. Nekem jó érettségim van, egyetemre is felvettek, mert beadtam jelentkezést, mivanha nem vesznek fel, ahogy mondják.
Nyílván itt senki se tudja, hogy alkalmas vagyok-e vagy sem, de ha nem, ezzel hogy bírkozzak meg? Konkrétan egyre erősebb ez bennem és elkeserít mert lehangol, plusz várni kell több mint 1 évet erre.
.
"Egy biztos: én fiatal mozdonyvezetőt a GYSEV-nél még nem láttam, pedig 17 éve napi szinten vonatozok."
Akkor rosszul látod, mert van nem kevés huszon-harmincas mozdonyvezető ott is. Nincs már ilyen, amit mondasz, hogy először síneket javítani stb. Hogy régen mi volt, azt nem tudom, hogy most mi van, azt igen.
20. Életév érettségi a költemény, na meg az orvosi. Szerintem az csak előny ha van vasúti munkakörben tapasztalatod.
Ált szakma + infra módul, hatósági vizsgákkal zárul a tanfolyam. Mondjuk nem vagyok pontos, hiszen csak utánanézésből tudom ezeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!