Antidepresszáns szedése miért nem enyhíti a tünetet?
3 éve lett beállítva az olwexya 150 mg.
Ezenkívül lamolepet és ketilept prolongot szedek.
Nem csökkent a szociális fóbiám ezektől a gyógyszerektől.
Van tapasztalata valakinek?
Mit lehetne tenni ?
A gyógyszer önmagában csak akkor megoldás ha kémiailag nincs rendben valami.
A lelki problémákat, traumákat, a téged érő stresszt nincs olyan pirula ami kiiktatja.
Amennyiben ez van a háttérben, a gyógyszer egy ragtapasz a lőtt sebre, sokat nem ér.
A stressz forrását kell megtalálni, és kivenni a képletből. Lehet nem neked megfelelő életmódod van, ami nem összeegyeztethető a temperamentumoddal. Lehet rossz helyen vagy, vagy nem megfelelő emberek vesznek körül, és 1-2vel lehet meg kéne szakítani az érintkezést.
A traumákat kielemezni, és az ebből fakadó fals hiedelmeket, félelmet átértékelni.
Lehet, hogy pl 15 éve volt valami, ami miatt megtört a bizalmad az emberekben, ott is a rosszat látod, ahol nincs semmi ilyesmi. Vagy pl olyan túlélési stratégiákkal élsz, amik régebben krízishelyzetben hasznosak voltak, de most már hátráltatnak.
A dokinak sokszor mondtam,hogy érzésem szerint ezek a gyógyszerek a hátrányomra vannak.Nem akar változtatni mert rosszabb lehet az állapotom,ezt válaszolta.
Nekem az a furcsa,hogy ha emberek közé kell menni mint ahogy mindig,nagyon feszült,ideges,elkerülő vagyok ilyen gyógyszerek mellett is.
Szerintem a TB-s doki helyett magánhoz fogok járni,ahol több idő van mindenre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!