Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hova lehet fordulni segítségér...

Hova lehet fordulni segítségért ha elkezelt pszichiátriai beteg vagy?

Figyelt kérdés

2023. szept. 15. 09:39
 1/10 anonim ***** válasza:
90%
Bővebben?
2023. szept. 15. 09:49
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Masik orvost felkeresel
2023. szept. 15. 09:50
 3/10 A kérdező kommentje:
Össze vissza raknak fel,meg le diagnózist minden papíron más diagnózis szerepel.
2023. szept. 15. 10:18
 4/10 A kérdező kommentje:
Tünet még nem nagyon van.
2023. szept. 15. 10:21
 5/10 anonim ***** válasza:
65%
Ha a felhőbe felkerült, akkor lehet, hogy nagyon sehová, már ritka eset, hogy egy orvos átgondolja az esetet és másik diagnózist ad. A pazichiátria tipikusan olyan, hogy ha nem egy egyértelmű tünetekkel általában veleszületett betegséggel kerül oda valaki, hanem a traumák miatti károsodással, csak ártanak neki.
2023. szept. 15. 11:03
 6/10 anonim ***** válasza:
21%
Család, barátok, vallási közösség, hobby, háziállat, magánellátók vannak még.
2023. szept. 15. 11:17
 7/10 anonim ***** válasza:
7%
2023. szept. 15. 12:06
 8/10 anonim ***** válasza:
88%
Ne törődj a diagnózissal a szakemberek sem szoktak feltetlen.Sokszor csak azért írnak valamit rá hogy lehessen gyógyszert írni. Amikor antidepresszánst írtak fel akkor volt depressziós diagnózisom. Mikor szorongásra kaptam gyógyszert akkor lettem skizoaffektív mivel egy skizofréniára használt gyógyszert kaptam alváshoz. Kérdeztem az orvost mi az a skizoaffektív? Azt mondja nem gondol engem skizofrénnek,de kell hogy támogatottan felírja a gyógyszert.
2023. szept. 15. 12:29
 9/10 Senior Séf ***** válasza:
26%

Hova lehet fordulni?

Fel!

2023. szept. 16. 17:38
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

8-asnak teljesen igaza van, ugyenzt csinaltak velem. Csak felirtak pont ugyanazt hogy skizofren vagyok (nem vagyok), azert hogy felirjon nekem ketilept "altatot". Mondtam neki allergias kiuteseim vannak tole, fulladok, es ver a szivem mint a hulye este amikor beveszem. Mondja "az lehetetlen" erre felirt egy masik diagnozist skizoaffektiv depresszios tipusa. Es felirt Truxal-t. "szedje ezt akkor". Csak "alvasra" megint.

Nem tudom miert van lepontozva 100% igaza van. Sajnos ilyen sz*rul megy itthon a rendszer es tenyleg komolyabb kamu diagnozisok vannak, amiert felelossegre vonhatnak mondjuk munkahely/auto balesetert, mert te papiron skizofren vagy es biztos pszichotikus voltal. Holott total kozod sincs hozza, egy hu*ye orvos felirt kamu diagnozist sima altato helyett mondjuk (zolpidem, zopiclone, xanax, rivotril, mirtazapine kis dozisban amihez nem kell kulon diagnozis, mehet a lista), plane ilyen "kemeny" fajta diagnozist.

Elso ketto pszichiaterem csak sulyos rekurrens depressziot meg generalizalt szorongast allapitott meg, az utobbi viszont egy osztaly volt es klinikai szakpszichologiai papirt is vittem raadasul. Erre a helyre kerultem mert elkoltoztem, az meg teleirt komolyan nem hazudok kb 3 kulonbozo diagnozist, es vagy ugyanugy 3 szemelyisegzavart. Amikbol talan ha 1 igaz csak es nem a pszichozis fajta. Mondtam neki hogy nem tudnank kiszedni azt a skizoaffektiv diagnozist mert mindketten tudjuk hogy nem vagyok pszichotikus ami a skizoaffektiv betegsegre vonatkozik. Szemem elott a gep elott fogta es kitorolte - ilyen siman csinalnak mindent. Kovetkezmenyek nelkul, neked meg rengeteg kovetkezmennyel.

2023. szept. 16. 23:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.