Ilyenkor normális a hallucináció?
Általában úgy szoktam elaludni,hogy a telefonomat nyomkodom és addig nyomkodom amíg le nem csukódnak magától a szemeim és ilyenkor mikor csukódnak le a szemeim akkor a telefonomon olyanokat látok amik nincsenek is ott,akkor volt hogy a telefonom kijelzője lezárt és a full feketeséget nyomkodtam,mert beképzeltem azt hogy valamit csinálok rajta.
Akkor pl. vissza szeretnék valakinek írni akkor össze vissza betűket kezdek el nyomkodni.
Normális ez?
Elalvásnál teljesen oké az ilyen állapotokat "hipnagogikus hallucináció"-nak nevezzük. Én például valamikor egy hatalamas csattanás szerűt hallok kb évente párszor. Valakinek alvásparalízise van, az nem egy szép élmény viszont.
A narkolepsziásoknál gyakoribb a hypnagogikus halluciációk előfordulása.
Szerintem is teljesen normális. Ilyenkor az agyunk sok mindent oda tud képzelni.
Kedves első válaszoló. Ez a hangos csattanás nálam is van évente párszor. Elalvás után fordul elő, és fel is riadok rá.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!