Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy működik a szupervízió a...

Hogy működik a szupervízió a pszichológusoknál?

Figyelt kérdés
Kötelező nekik is rendszeresen járni, vagy csak ha valami problémájuk akad?
2010. okt. 16. 23:56
 1/5 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy egy-egy terápiás módszer elsajátításakor a szupervízió a szakmai képzés eleme, része, tehát ha úgy vesszük, kötelező.

Viszont utána nem hinném, hogy kötelezően bármi féle szupervízió elő lenne írva. Ám enélkül is mindenki megkeresi, ami neki magának a legjobb. Nem véletlen, hogy sokkal előnyesebb team-ben dolgozni. És általában az ilyen jellegű munkahelyeken van szupervíziós tevékenység, de nem hiszem, hogy kötelező jelleggel.

2010. okt. 17. 22:55
 2/5 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy nem ugyanazt értjük szupervízió alatt. Én úgy tudom, hogy a szupervízió a segítő szakmákban dolgozóknak segít a kiégés ellen. (Jelen esetben a pszichológus pszichológusa szerűség.) Tehát (elképzelésem szerint) mindig a segítségükre kéne állnia, csak nem tudom, hogy ez kötelező jelleggel van, vagy csak ha elakadnak a munkában.
2010. okt. 17. 23:13
 3/5 anonim ***** válasza:

A szupervízió lehet kiégés elleni segítség is valóban, de minden más esetben történő "esetmegbeszélés", konzultáció is egy másik szakemberrel.

Ha például az illető különösen megterhelő, durva esetet visz, akkor szüksége lehet a másik szakember tanácsára, érintőleges bevonására is. Szakmai segítségnyújtást is jelenthet a szupervízió. És ennek is van kiégést kivédő hatása.

2010. okt. 18. 23:12
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

És annak az elkülönítése, hogy mi szól "rólad" és mi a "páciensről". Ez súlyos eseteknél időnként összemosódhat, ebben rengeteget segít a szupervízor.

Nálunk egyébként kötelező.

2010. okt. 22. 22:12
 5/5 A kérdező kommentje:
22:12-es, Te is pszichológusként dolgozol?
2010. okt. 23. 00:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!