Hogy lehet, hogy végleg sikerült abbahagynom az ujjszopást?
Édesanyád szoptatott? Meddig? Talán túl drasztikusan szüntette meg a csecsemőkori táplálási formád, amikor még lelkileg nem voltál rá felkészültek, nem voltál elég érett.
Én is sokáig szoptam az ujjam, talán már hat éves is voltam, és azt mondták nekem, hogy így nem vesznek fel iskolában, így abbahagytam, de egy ideig csak éjjel egyedül az ágyamban folytattam, aztán teljesen leszoktam róla.
Kicsit megszólalt bennem a trolljelző a 26 évedre, ha tényleg még ennyi idősen is szopod az ujjad, fordulj pszichológushoz, valami olyan mélyen gyökerező traumatikus frusztrációra adott válasz reakció lehet ez a fennmaradt szopóreflex, orális fixáció, hogy hatéves szinten vagy húsz évvel később is, hogy az már elég súlyos lemaradás, aberráció. Még a szüleiddel élsz? Mikor szoktál cumizni? Feszült helyzetben? Vagy fáradtan? Rágózz inkább helyette! De egy pszichológus mindenképp jót tenne neked terápiában, hogy te is megértsd saját magadat, hogy mi akadt el húsz éve...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!