Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Idióta és őrült vagyok?...

Idióta és őrült vagyok? Férfiként rajongok a Barbie filmért. Ez normális?

Figyelt kérdés

2023. aug. 14. 01:09
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
82%

Zseniális film, és nem csak nekem tetszett, hanem egy olyan ismerősömnek is, akitől nem vártam volna, egy olyan chinephile figura, aki rengeteg filmet néz és régi, néma meg művészfilmeket is.

Ő pl. tudta, hogy az idős néni a buszmegállóban, maga Barbie, szóval a baba megalkotójának a lánya, akiről Barbie a nevét kapta.

Az ő magyarázatai után csak még jobban oda vagyok a filmért!

2023. szept. 2. 08:07
 12/20 anonim ***** válasza:
70%
Tömeg.. szomorú ez nagyon. Hülyék paradicsoma. Jó film. Ajánlom.
2023. szept. 2. 22:18
 13/20 anonim ***** válasza:
80%

"ennyire szájba kell rágni mindent, különben nem megy át. Ez számukra a mély, elgondolkodtató film, szomorú."

Érdekes, csomó hímnemű ki van akadva amiatt, hogy "szegény gyámoltalan férfiak ócsárlásáról szól az egész film", ennyit fogtak fel belőle, szóval talán épp hogy nem elég szájbarágós, mert pont azoknak nem sikerült értelmezni a film mondandóját, akiknek szüksége lenne rá.

Meg egyébként is 8-as, hogy tudod így leszólni? A film pont a nők gondjairól szól

2023. szept. 2. 22:54
 14/20 anonim ***** válasza:
19%

#13, 8-as vagyok. Azt hiszem, pont ezért vagyok kiakadva rajta, mert nő vagyok.

Tegyük fel azt mondaná a férfi nem a női nemnek "kérlek készítsetek egy filmet, ami összefoglalja mik a gondjaitok, most rajtatok a világ szeme, figyelünk". ...és akkor elkészült ez a picsogás, hogy mi szegény nők vékonynak kell lennünk, de nem túl vékonynak blabla.

Szerintem a férfiaknak pontosan ugyanezekkel a dolgokkal kell mindennap megküzdeniük csak nem panaszkodnak miatta, mert felfogják, hogy a világ rendje, hogy nem lehet minden egyes embernek megfelelniük, és nem is kell.

Imádtam egyébként a Hollywoodnewsagency férfi monológját :) Ha esetleg nem láttad: 15:25-től

https://www.youtube.com/watch?v=awz0XYk7GJA&t=1s

A Gloria monológjában felsorolt problémákkal nem tudok azonosulni, nekem ez csak hisztizés. Az egy dolog, hogy vannak ennél jóval komolyabb problémák, de ok, maradjunk az általa felsorolt problémáknál, ezzel nem is lenne baj. Viszont ezekből a felsorolt problémákból sokkal többet ki lehetett volna hozni még Barbie vonalon maradva is. De tény, hogy nem tudok azonosulni a feminizmusnak ezzel a vonalával.

Azzal mondjuk pont nem értek egyet, akik azt mondják, hogy a férfiak ócsárlásáról szól a film. Szerintem alapvetően élvezhető vígjáték, és igen van benne tanulság is, csak az lep meg, hogy a legtöbben ennyire mély és elgondolkodtató filmnek kiáltják ki.

Talán igaza van a 9-esnek, hogy ostobaság volna elvárni egy Barbie filmtől, hogy komolyabb hangvételű, mély, tényleg drámai közlendője legyen. Nem is feltétlenül vártam ezt el tőle, amíg nem olvastam a filmet istenítő recenziókat még a megnézése előtt. Ha nem olvastam volna, valószínűleg nem születnek ilyen elvárásaim, és pozitívabban értékeltem volna a filmet. :)

2023. szept. 3. 19:11
 15/20 anonim ***** válasza:
82%

Én is imádom!

Már kétszer láttam.

Hamarosan jön digitálisan.

Még biztosan megnézem párszor.

2023. szept. 3. 21:12
 16/20 he84 ***** válasza:
68%
Nem vagy idióta kérdező, én inkább becsülöm azt, ha te férfiként valóban megértetted a film igazi mondanivalóját és nem érted félre. Így is az a baj, hogy látszik az, hogy sajnos több férfi félreérti a film mondanivalóját, meg a feminizmusról is mást hisznek rosszul, akik nem látják a lényeget. A lényeg az, hogy nem szerepcseréről szól se ez a film, se a feminizmus, hanem az egyenjogúságról férfiak és nők terén egyaránt, a tisztességes bánásmód egyenrangúként, nem többet annál, de nem is kevesebbet, nem pedig arról, hogy a nők legyenek férfi szerepben és a férfiak női szerepben. A film erről mutat görbe tükröt egy "milyen lenne, ha" alapon ezt érzékeltetve a filmben, hogyha a nők úgy viselkednének a férfiakkal, ahogy a férfiak egy része időnként a nőkkel teszi sajnos. Ez a lényeg. Az meg szegénységi bizonyítvány, empátiahiány, ha az adott férfi ezt nem akarja átérezni és megérteni se, saját magát minősíti, hogy bizonyos szepontokból nem igazi férfi.
2023. szept. 18. 13:13
 17/20 anonim ***** válasza:
75%
11 a padon ülő idős hölgy akit Barbie bókolt Anne Roth.
2023. okt. 6. 16:47
 18/20 anonim ***** válasza:
59%
Én is. 🫣
2023. okt. 10. 17:01
 19/20 anonim válasza:

Ez nem igaz . Ő nem a lánya !

[link]

2023. dec. 24. 19:28
 20/20 anonim válasza:
74%

Ez az írás valami nagyon szép amit linkeltem

"azon kívül, hogy persze, mindezt figyelmen kívül hagyva ugyanúgy hatásos a jelenet, mert rámutat arra, hogy a szépség nem feltétlen abban rejlik, hogy valakinek tökéletesre van fésülve a haja, hogy a lábai gyönyörűen íveltek és nincs narancsbőr a combján. Hanem a szépség - legyen az bármennyire is közhelyes akár leírva, akár kimondva - belülről fakad. "

2023. dec. 24. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!