Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A depresszióból van kiút?

A depresszióból van kiút?

Figyelt kérdés

Év elején indult nálam egy rosszabb időszak. Összejött sok minden, sok volt a stressz is, majd úgy éreztem megöl a magány. Jött a tavasz, hiányzott a társaság. Majd valahogy átfordult ez az egész, és arra vágyok csak hogy egyedül legyek. Már nem motivál semmi, nincs kedvem semmihez és senkihez. Az estéket várom egész nap, hogy lefeküdjek. Egy ideig lepleztem napközben a munkahelyen, jó kedvet színleltem, de már ahhoz sincs erőm. Nem érdekel a munkám sem. Folyamatosan rossz a kedvem, esténként sírok. Szó szerint úgy érzem megfulladok ebben az egészben.

N

2023. aug. 8. 20:43
 1/6 anonim ***** válasza:
53%
Van kiút, igen
2023. aug. 8. 20:48
 2/6 anonim ***** válasza:
72%

Volt egy mélypontom nekem is az év elején. Van kiút, de ahhoz akarat erő kell. Ez rajtad fog múlni, neked kell kijönni ebből.

Keress új célokat, ha nincs ötleted, akkor válassz egy "tipikusabbat" (fuss le x távot/olvass el x könyvet/ismerj meg 2 új embert minden héten/válts munkát/menj ki a szabadba stb)

A legjobbakat kívánom neked, ne félj segítséget kérni, megtudod csinálni

Szép az élet

Hajrá

Vityó

2023. aug. 8. 20:51
 3/6 anonim ***** válasza:
55%
Igen, van. Engem motivált, hogy jól akartam lenni.
2023. aug. 8. 20:57
 4/6 A kérdező kommentje:

Engem már semmi sem motivál. Szó szerint semmi.

Régebben annyira más ember voltam. Ijesztő ami lett belőlem. Egy magányos roncs.

#2: Köszönöm!

2023. aug. 8. 21:07
 5/6 anonim ***** válasza:
Próbálj ki új dolgokat, járj el helyekre stb.. valami új dologba csöppenj bele, hátha beválik. A munka miatt meg ne aggódj, az emberek többsége nem azért dolgozik, mert szereti, hanem a pénzért.
2023. aug. 9. 18:39
 6/6 anonim ***** válasza:

Mondhatom, hogy van 21 év tapasztalatom a témában...

A konkrét okok és a dolog lefolyása mindenkinél más, ezért nagyon nem taglalnám a saját esetemet.

Akármi is a baj nálad, annyit tudok javasolni, hogy kerüld a magányt. Keress társaságot, járj el sportolni, barátokkal vacsizni, akár csak járni egyet a városban, segíts a szüleidnek, kertészkedj, takaríts ki, menj el múzeumba, segíts másoknak - mindegy, csak próbálj minél több időt fizikai aktivitással tölteni. Igyekezz célt találni az életedben, s amíg ez nem sikerül, az előbbi módokon segítheted magad, amíg megoldódnak a dolgok. Az egyedüllét, a fal bámulása, a saját gondolataiddal való beszélgetés nem épp a legjobb hatású ilyenkor.

Ha konkrét problémáid vannak, amik nyomasztanak, ne félj róluk beszélni valakivel (egy barát, de akár egy jószándékú ismeretlen is), akiben megbízol. Nem szégyen, sőt kell is segítséget kérni!

Ha év eleje óta tart csak a dolog, akkor nem kell azért pánikba esni, látod, sokkal többet is ki lehet bírni, de a fenti dolgokra azért figyelj, hogy ne eszkalálódjanak a dolgok.

Mielőbbi javulást és kitartást kívánok, fel a fejjel, igenis van kiút a dologból!

F

2023. aug. 14. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!