Aurorix 150mg és lamolep 25mg együttes szedése?
Más is kapott ilyen kombót bipoláris zavarra? Ha igen, mik a tapasztalatok? A lamolepet három napja szedem, az aurorixet holnap kezdem (hianycikk...)
Már most mellekhatásai vannak a lamolepnek, mi lesz ha el kezdem szedni még az aurorixet is mellé?
Nyugtatót egyáltalán nem kaptam ezek mellé, sem rivotrilt, sem frontint sem xanaxot. Köszi a választ!
Az a moclobemide elég alacsony, nekem 300mg-al kezdtek, aztán nyomták 600mg-ra. De nekem major depresszióm van/volt. Lamotrigine meg nekem 100mg, annyival is kezdtem, semmi bajom. Őszintén ha te bipoláris vagy neked több kéne mint nekem abból, 25mg-nak szinte nincs is hatása. Kezelés-rezisztens unipoláris depressziósoknak adnak 100mg-ot. Szerintem a lamotrigine-ből több lesz. Olyan 200 - 300mg csak fel akarja a dokid titrálni (pl. havonta +25mg) a steven johnsons szindróma miatt. Egy jó tanács, a gyógyszertárban Lamictal-t kérj. Helyettesítője. 42 db van benne 30 helyett, később lehet ha összegyűlik az a 12 felesleg, akkor 1 hónapot már nem is kell menned érte, de a dokidnak mást súgnak a fülébe :) Nekem is lamolepet írtak fel először, én meg mondtam másodszor amikor utána néztem hogy Lamictal-t adjon, húza a száját de felírta. Azóta azt írja. Hogy miért húzta a száját ha ugyanaz a támogatás, ugyanaz az ár, ugyanaz a hatóanyag, plusz jobban járok vele mert +12 db van benne, azt nem tudom :)
A lamotrigine egy ilyen ellentétes hatású gyógyszer. Most röviden leírom iszonyú konyhanyelven, de növeli a "preszinaptikus" GABA kibocsátást (amire pl a Xanax hat) és a glutamátot blokkolja azt is preszinaptikusan. Ez egy ilyen dupla jó effekt. A glutamáttól vagy feszült, ideges, szorongsz meg ilyenek ez egy neurotranszmitter, a GABA amire a Xanax is hat meg a Rivotril meg sok gyógyszer, az meg a glutamátot úgymond blokkolja, lenyomja. Tehát a lamotrigine nemhogy csökkenti a glutamát kibocsátást, de növeli a GABA kibocsátást is. És ha kérsz Frontint akkor inkább Xanaxot mert a Frontin nem tiszta és nem az eredeti gyógyszer. Az eredeti a Xanax.
A lamotrigine-ről itt a tanulmány akit érdekel: [link]
Jobb lesz ez, ha nem akkor meg mi van? Max hivod a dokit hogy letetted mert egy kalap szar. Viszont 2 hetig minimum szedd. Ez a jatekszabaly, ismerem, en is atestem ilyeneken, kb. 1 het es elkezd enyhulni a dolog. Mar 3 napja szeded akkor ez a 4-ik, akkor bird ki meg 3 - 4 napig. Onnantol csokkennek ezek a problemak. Az en dokim meg egy gyogyszeres ismerosom Aspergerses meg bipolaris o is, se a dokim, se en meg o sem hisz ebben az emelgetes cuccban. Minden emelesnel at kell menni ezen a szar 2 hetig tarto kinlodason. De ez csak a mi velemenyunk. Lamotrigine meg litium a kivetel talan, de a dokim az izomember azt nem erdekli az ilyen hogy steven johnsons szindroma meg ilyenek, felnyomott elso alkalommal eloszor 400mg-ra. 3. vagy 4. nap kezdtem el erezni egy kbaszott szar erzest. Egy olyan mely vegtelen depressziot amit soha nem ereztem. Azonnal letettem. Aztan en kertem vissza de mondtam neki hogy 200mg. O meg mondta jo de akkor is felmegyunk 400-ra. Aztan vegul kozoltem vele hogy kezdjuk 100-nal. Es utananeztem es ennek a dozisnak mar van terapeutikus hatasa, es az kel nekem. Igy lealltam a novelessel, o meg gondolom elfogadta.
Amugy bipolI vagy bipolII? Ha I es rapid ciklusu akkor a titok az, hogy nem 100mg a megallas. Ott bibi van. szerintem lesz az 300mg is. Talan ott lesz a vegallomas. Ha II meg akkor is necces.
Formalisan nincs I vagy II. Bipolaris van meg Bipolaris hipomaniaval.
Hipomaniasnak kisebb az intenzitasa, mivel neked sulyos depr. epizodod van ez csak tipp - a sulyos szobol, hogy bipol I de kerdezd meg a dokit hogy hipomanias tipus vagy-e vagy sem hatha radnez..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!