Állandóan katasztrófizálok,minden dolog borzasztó kimenetekkel játszódik le a fejemben.Többször kell visszamenem a munkahelyemen is mert rettegek hogy kigyullad valami,vagy nyitva hagyok egy ajtót.Ha egészségügyi problémám van azonnal rákra gondolok?
2) csak azzal érdemes foglalkozni, amit befolyásolhatsz (háború, járvány, természeti katasztrófa nem ilyen) - a szorongó nem úgy szorong, hogy kiválogatja, miért érdemes szorongani és miért nem. Ha csak ilyesmik miatt szorongana, mint általában a nem GAD-os emberek, nyilván nem is lenne gondja ezzel.
"3) csak fontos/lényeges dolgokkal foglalkozz (na és akkor mi van, ha nyitva hagytad az ablakot?)" - ha én azt gondolom munkába menet félúton, hogy lehet, hogy mégsem.húztam ki a vasalót, nem zártam el a tűzhelyen a lábas alatt a gázt, nem zártam el a csapot, nem zártam be a lakást akkor az ott és akkor számomra teljesen logikus, fontos és lényeges dolog, hogy visszamenjek megnézni, mert bármi történhet ezek miatt, és az összes lehetséges vészforgatókönyv ott pörög az agyamban.
A tanácsaidat az tudja megfogadni, aki nem szenved általános szorongástól, viszont neki meg nincs szüksége rájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!